• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Osmangazi’den ‘Arabuluculuk’ Sistemine Destek

Osmangazi’den ‘Arabuluculuk’ Sistemine Destek
Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Komisyonu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı...

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Komisyonu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret ederek destek istedi.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim İdris Paker, Bursa Arabuluculuk ve Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Komisyonu Başkanı Avukat Cemil Özbilgin'den oluşan heyete başkanlık eden Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer, davaların kısa sürede sonuçlanması maksadıyla 2013 yılında uygulanmaya başlayan arabuluculuk sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Sezer, "Arabuluculuk sisteminde kazan-kazan ilkesi hakim. Anlaşmazlık içerisindeki taraflar, mahkemeye ve icra dairelerine gitmeden, tarafsız bir arabulucu aracılığı ihtilafları çözme imkanına kavuşmuş oluyor" dedi.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim İdris Paker de, arabuluculuğun taraflar arasında meydana gelen uyuşmazlıklarda hızlı ve çok etkili bir çözüm yolu olduğunu, uyuşmazlıkların her tarafı mutlu eder şekilde birkaç saat içinde çözümlenebildiğini belirtti.

Bursa Barosu Arabuluculuk Komisyonu Başkanı Avukat Cemil Özbilgin de, "Türkiye Arabuluculuk sisteminin uygulanmaya başlandığı 161'inci ülke. Bugüne kadar 2 bin 27 uyuşmazlıkta yüzde 96 gibi önemli bir başarı elde edildi. Zorunlu arabuluculuk uygulamasının yürürlüğe girmeden, sistemin tanıtımı ve halka anlatılması için mahalli idareler ile işbirliği yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Özbilgin, Arabuluculuk sisteminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Uluyol Caddesi'nde bulunan Bursa Adliyesi 1. Kat B Bloktaki Merkeze giderek ya da, 0 224 272 50 04 numaralı santralden 2844 dahili numarayı arayarak Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Merkezine başvurabildiklerini söyledi.

Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalarımızın tamamı çözüm odaklı çalışmalar oldu. Arabuluculuk uygulamasının ülkemizde çok başarılı olacağına inanıyorum. Bir hukukçu olarak, dava yoğunluğunun yargı sistemine getirdiği iş yükünü en iyi bilenlerden biriyim. Vatandaşlarımızın yaşadığı anlaşmazlıkları kısa sürede çözüme kavuşturacağına inandığım arabuluculuk sistemine her türlü desteği vermeye hazırız. Arabuluculuk sisteminin tanıtımı için belediye binasında bir stant yada bir masa kurarak, gerekli desteği vermek için gerekeni en kısa sürede yapacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim