• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Osmaneli Çiftçisi Mühendisi Sahada İstiyor

Osmaneli Çiftçisi Mühendisi Sahada İstiyor
Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendislerini daha fazla arazide görmek istediklerini,...

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendislerini daha fazla arazide görmek istediklerini, mesai saatleri dışında mühendisin ücretle görevlendirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Başkan Ertuğrul Ünver, mühendislerin sebze ve meyve bölgelerini daha fazla gezip çiftçilere tarım, bilinçli çiftçilik konusunda bilgi vermesini istediklerini anlattı. Kurum mühendislerinin çok fazla araziye çıkmadığını iddia eden Ünver, "Eğer bu Tarım Bakanlığının kararıysa bu kararlar değiştirilsin istiyoruz. Eskiden ziraat mühendislerimiz araziye çıkıyorlardı, şimdi çıkmıyor. İl Müdürlüğümüzden ziraat mühendislerinin arazilerimizi gezip çiftçilerimizi bilgilendirme konusunda istekte bulunuyoruz, ancak "Bakanlığımızın kararı var" diyerek saat 17;00 den sonra ücretli olarak çıkacaklarını söylüyorlar. Çiftçilerimiz için çok vahim bir durum bu. Sözde tarım ülkesiyiz, ihracatta tarım konusunda Türkiye bir numara, ancak bana göre tarım politikası yanlış, tarım konusu bence bir daha gözden geçirilmesi gerekir" dedi.

ÇİFTÇİLERE SORMADAN KARARLAR VERİLİYOR

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, tarım konusunda çiftçi adına kendilerine sormadan karar alındığını da iddia ederek bu uygulamayı eleştirdi. Ünver konuyla ilgili şunları söyledi;

"Birileri bizim adımıza, yani çiftçiler adına bazı kararlar alıyorlar. Çiftçinin haberi olmadan nasıl karar alıyorlar ben bunu anlamıyorum. Aldıkları kararlar doğrumu yanlış mı belli değil. Onun için yanlış tarım politikaları türüyor. Esasında çiftçi her platformda olması gerekiyor. Mesela Osmaneli de Kent Konseyi olması gerekiyor. Burada çiftçiler toplanıp sorunları dertleri dinlenmesi gerekiyor. Ancak bunu yapan ve çiftçiye soran yok. Birileri bir araya gelip kararlar alıyor. Çiftçimiz için karalar alınırken çiftçiler konusunda muhatap olan birimlerle sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinip kararlar alınması gerekir."

Osmaneli Çiftçisi Mühendisi Sahada İstiyor

Osmaneli Çiftçisi Mühendisi Sahada İstiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim