• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

'Oslo’daki görüşmeleri kimlerin yaptığını yüzleri varsa söylemelidir'

'Oslo’daki görüşmeleri kimlerin yaptığını yüzleri varsa söylemelidir'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Seyit Torun, "Şimdi CHP'yi HDP-PKK çizgisinde görenler, daha düne kadar Öcalan'ı ziyarete...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Seyit Torun, "Şimdi CHP'yi HDP-PKK çizgisinde görenler, daha düne kadar Öcalan'ı ziyarete kimlerin gittiğini, Oslo'daki görüşmeleri kimlerin yaptığını da yüzleri varsa söylemelidirler." dedi.

Torun, AK Parti Milletvekili Metin Gündoğdu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı eleştirilere cevap verdi. "Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir, kuruluş ilkelerinden ve altı okun anlamından asla uzaklaşmamıştır, uzaklaştırmak isteyenler de amacına ulaşamamıştır." diyen Milletvekili Torun, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi CHP'yi HDP-PKK çizgisinde görenler, daha düne kadar Öcalan'ı ziyarete kimlerin gittiğini, Oslo'daki görüşmeleri kimlerin yaptığını da yüzleri varsa söylemelidirler, artık tüm dünyanın bildiği AKP'nin PKK ve Öcalan'la görüştüğü gerçeğini Metin Gündoğdu'nun bilmemesi, herhalde hala AKP'ye alışamamış olmasından ileri gelmektedir.

Açılım sürecinde PKK'ya özerklik sözü verenler, şimdi başlattıkları bu konuyu CHP'nin üzerine yıkmaya çalışmaktadırlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, başka devletlerin iç meselelerine karışmayalım, biz yönümüzü çağdaş medeniyetlere dönelim, dediğimizde büyük Ortadoğu projesinin eş başkanıyım diyenler kendi hesaplarını yapıyorlardı, şu anda şunu bilmelidirler ki; Metin Gündoğdu ve mensubu olduğu yeni partisi, şehitlerimizin hesabını, mahkemelerde, yâda vicdanlarda mutlaka vereceklerdir."

BAŞKANLIK SİSTEMİ, AKP'NİN HAYALİ VE OSLO'DA PKK'YA VERİLEN SÖZLERİN DEVAMIDIR

Ülkeyi üniter yapıdan, federal bölünmüş yapıya dönüştürmeye çalışanın AK Parti zihniyeti olduğunu savunan Torun, şunları kaydetti: "Başkanlık sistemi diye uydurdukları şey, ülkenin eyaletlere bölünmesinin başlangıcıdır ve ne yazıktır ki, düne kadar ülkedeki milliyetçiliği savunan Gündoğdu, bugün başkanlık sistemini halka anlatmaya çalışmaktadır. Bulunduğu yeri korumak ve birilerinin gözüne girmek için Cumhuriyet Halk Partisi'ni kullanarak tribüne oynamaya çalışanlara en güzel cevabı kendi geçmişleri vermektedir.

CHP için "HDP-PKK çizgisine gelmiştir" diyen Sayın Gündoğdu'ya daha önce söylediği sözleri hatırlatarak cevap vermek yeterli olacaktır. Bir TV programındaki sözlerini aynen aktarıyorum: PKK'nın uzantıları, dağdakiler diyorlar ki; bu süreç bize çok iyi geldi. (açılım süreci için) Başbakan bize (bahsettiği tarihte başbakan Recep Tayyip Erdoğandı) bu BDP'lilerin fezlekesini meclise getireceğiz, dokunulmazlıklarını kaldıracağız dedi. Biz bunu beklerken, BDP'lilerle, KCK'lılarla iş tuttular. Bu sözler AKP Milletvekili Sayın Gündoğdu'nun kendi sözleridir.

AKP, AÇILIM SÜRECİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNDEN SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞMIŞTIR

Bölücü terör örgütünden kimlerin medet umduğunu otobüslerin sırtında teröristleri karşılarken, çadırda mahkemeler kurup, katilleri aklarken bu millet gördü, o zamanlar kendisi de başka bir partide olduğu için demek ki o zamanlarda da aslında milliyetçilikten uzak, konulara böyle yaklaşan bir tutum içerisindeydi. Teröristlere kucak açan ve aldıkları oyun hakkını bu millete şehit kanlarıyla ödeyen parti AKP'dir, Doğu ve Güneydoğu'nun oylarını almak için, PKK ile pazarlıklar yapan, Öcalan'ı kullanarak siyasi rant elde eden, Oslo'da hala bilmediğimiz pazarlıklarla, özerklik ve başkanlık hayalleri kuran, silahlı kuvvetlerimizi, Ergenekon, balyoz gibi davalarla itibarsızlaştıran ve ülkemizin doğusunu yangın yerine çeviren sadece AKP'dir atılan her bombadan, dökülen sivil yada asker her damla kandan hesap vereceklerdir."

EKSEN KAYMASINDAN BAHSEDENLER ÖNCE KENDİSİNE BAKSIN

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye Cumhuriyeti'ni kaldırmaya çalışanlar için son kale olarak durmaya devam edeceğini belirten Torun, "Çizgimiz Atatürk'ün çizdiği yoldur, Cumhuriyet Halk Partisi'ni eksen kaymasıyla suçlayanlar, önce kendilerine bakmalıdır, AKP'ye geçmeden önce söyledikleri sözleri hatırlasın, yâda biz hatırlatalım, herhalde kendisi bile kendine hayret edecektir." dedi.CIHAN

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim