• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

"Örümcek estetiği ile cildinizi yenileyin"

"Örümcek estetiği ile cildinizi yenileyin"
Medikal Estetik Doktoru Arzu Atalan, "Örümcek estetiği ile cildinizi yenileyin" dedi.

Medikal Estetik Doktoru Arzu Atalan, "Örümcek estetiği ile cildinizi yenileyin" dedi.

Dermaslim Estetik ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Doktoru Arzu Atalan, örümcek ağı estetiğinin cerrahide kullanılan PDO iplerinin cilt altına yerleştirilmesi ile yüz germe canlandırma ve yüze form kazandırma işlemi olduğunu belirterek, "Burada kullanılan iplikler cildi asarak veya yenileyerek cilt sarkmalarının giderilmesini sağlamakta ve kırışıklık tedavisinde etkili olmaktadır. İple ameliyatsız yüz germede kullanılan iplikler zamanla eriyerek kaybolan bir madde olan polydioxanane'den yapılmış materyellerdir. Cilt yenileme için kullanılan tipleri düz olup yüz ovalinin yukarı çekilerek toparlanması amacıyla uygulanan iplikler yüzeylerinde küçük kancalar veya küçük çıkıntılar ihtiva etmektedir. Basit bir lokal anestezi tekniği ile uygulanmaktadır. Kullanılacak iplik materyalinin çeşidi ve sayısı cildin yapısına ve cilt yaşına göre değişiklik göstermektedir. Bu yöntem yüz bölgesinde kaş kaldırma yüz ovalini toparlama nazolabial çizgileri azaltma, dudak üstü ve kaz ayağındaki ince çizgileri giderme amacıyla kullanılabildiği gibi vücutta da boyun sarkmalarında meme sarkmalarını düzeltmede, kalçaları yukarı kaldırmada kol ve bacak içi sarkmalarını toparlamada güvenle kullanılmaktadır. İşlem yerlestirilecek iplik sayısına bağlı olarak ortalama 30 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir" dedi.

30-60 yaş arası cilt sıkılığında sorunlar olan kişilerin bu tedavi için uygun adaylar olduğunu ifade eden Medikal Estetik Doktoru Arzu Atalan, "Cildinde aşırı derecede sarkma olan kişilerde cerrahi yöntemler tercih edilmelidir. Bu yöntemde ipliklerle cilt asılır ayrıca cilt altına yerleştirilen düz iplikler cildin yaşlanmasını engelleyen kolajen maddesinin, elastin proteinin ve hyaluronik asitin üretimini arttırır. Bağ dokusunu güçlendirerek ciltte yenilenme ve tekrar yapılanma sağlarlar. Etki 2 ay içerisinde başlayarak kişinin metabolizması ve yaşam şartlarına bağlı olarak 2 yıl kadar sürmektedir. Tedaviden sonra kızarıklık hafif morluklar olabilir. Bu belirtiler birkaç gün içinde kaybolur. Tedaviyi takip eden 1-2 haftalık zamanda yüz masajı,diş tedavisi ve aşırı spor yapılmamalıdır" ifadelerini kaydetti.

Medikal Estetik Doktoru Arzu Atalan, ilerlemiş kanser öyküsü olanlara, diyebetiklere, kanama pıhtılaşma bozukluğu olan kişilere, uygulama bölgesinde aktif lezyonu olan kişilere, otoimmün hastalığı olanlara ve gebelere uygulama yapılamayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim