• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Ortak Girişimcilikte Örnek Hareket

Ortak Girişimcilikte Örnek Hareket
MÜSİAD Erzurum'un genç üyeleri, ortak girişimciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyerek, FuzulEv'in Erzurum Şubesi'ni açtı.

MÜSİAD Erzurum'un genç üyeleri, ortak girişimciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyerek, FuzulEv'in Erzurum Şubesi'ni açtı.

MÜSİAD genç girişimcilerin önünü açmaya devam ediyor. Daha önce genç girişimci adayları için "Girişimcilik Geliştirme Kursu" açan MÜSİAD Erzurum Şubesi, bu kez de iki genç üyesinin iş hayatına yeni bir yol çizdi. "Altın günü" mantığıyla geliştirdiği sistem ile ev sahibi olmak isteyen herkesi, Türkiye'nin diledikleri herhangi bir yerinde ev sahibi yapan FuzulEv'in Erzurum Şubesi'ni açan MÜSİAD Erzurum Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk ile Başkan Yardımcısı Hamza Çatalkaya, iş hayatlarına da bundan böyle ortak adım attılar. Özellikle sabit ve dar gelirli kesimin ev sahibi olabilmesini amaçlayan sistemde herkese bütçesi doğrultusunda farklı alternatif ödeme seçenekleri sunan FuzulEv ile Erzurum ve bölgesindeki insanların ev sahibi olması için çalışacaklarını belirten Öztürk, Çatalkaya ikilisi, FuzulEv'in 1992 yılından beri faaliyet gösteren Fuzul Grup'un yeni markası FuzulEv geliştirilmiş en kolay konut edindirme sistemi olduğunu ifade ettiler.

FuzulEv sistemi ile bugüne kadar on binlerce kişinin konut sahibi olduğunu belirten Öztürk, "FuzulEv'in başarısı, sabit gelirle kira ödemek istemeyen binlerce kişiyi merkeze alarak, onlar için alternatif ödeme tipleri geliştirmesinden geliyor. Konut kredi faiz oranları, piyasa koşulları vb. ekonomik dengeler ile müşterilerimizi yormuyoruz. Müşterilerimizin anlaşılır, pratik ve basit bir ödeme sistemiyle konut edinmelerini sağlıyoruz."dedi.

Fuzul Grup güvencesiyle yapılan bu sistemin bayanların altın günü mantığından esinlenerek oluşturulduğunu anlatan Öztürk, sistem hakkında şu bilgileri verdi: "Bu sistemle insanlara, vade farkı ya da faiz olmaksızın Türkiye'nin herhangi bir yerinden taksitle ev alma alternatifi sunuyoruz. Kişilerin bütçelerine göre ödeme planı belirlediği sistemde, taksitler 600 liradan başlayarak yukarıya doğru devam edebilir.

Tercih alternatifi sunan 4 adet ödeme sistemimiz bulunuyor. Kira Destekli Çekilişli sistemde müşterilerimiz ödeme gücüne göre 40, 60, 80, 100 ya da 120'şer kişilik gruplar oluşturuyoruz. Her ay noter huzurunda yapılan çekiliş sonucunda havuzda biriken konut miktarı ile evi alıp o gruptan bir kişiye teslim ediyoruz. Bunu vade ortasına kadar çekilişle belirliyoruz. Vade ortasında ise kalan üyelerin hepsini daire sahibi yapmış oluyoruz.

Bir de vade ortası sistemimiz var. Burada üyeler çekilişe katılmadan sabit taksitle, vade ortasında ev sahibi olabiliyorlar. Vade ortası sistemde 11 aydan 121 aya kadar seçenek sunabiliyoruz. Bu sistemde ödeyeceğiniz taksitlerin tümü sabittir ve ev sahibi olacağınız tarih bellidir.

Peşinat kullanmak isteyen müşterimiz için peşinatlı erken teslim sistemini sunuyoruz. Müşterimiz belirli bir oranda peşinata sahip ve çekilişe girmek istemiyor ise vermiş olduğu peşinat oranında hem taksit oranını düşürüyor hem de evini daha erken teslim almış oluyor."

"KİRA DESTEĞİ DE VERİYORUZ"

Öztürk, kirada oturan müşterilerine kira desteği de verdiklerini hatırlatarak, bu sistemin ise şu şekilde çalıştığını anlattı: "Çekilişli sistemin en büyük farkı, insanlara birinci aydan itibaren dairesine kavuşma imkânı sunması. Yani şansınız varsa ilk çekilişte ev sahibi olabilirsiniz. Ayrıca burada kira desteği var, ev sahibi olanlar diğer üyelere kira yardımında bulunuyor. İlk taksitiniz 1000 liraysa, eviniz çıktığı zaman taksitiniz biraz yükselerek sabitlenmiş olur. Son taksite kadar sabit olarak ödemeye devam edersiniz. Çekilişte ismi çıkmayan diğer üyeler konutu çıkanlardan aldıkları kira yardımı sayesinde taksitleri belli bir oranda azalarak devam eder. Sabit sistemin farkı, 100 bin lira ile girdiyseniz oradaki total maliyetiniz 100 bin liradır. Sadece artı olarak organizasyon ücreti yatırmış olursunuz. Evinizi alacağınız tarih bellidir, girmiş olduğunuz taksit sayısının tam yarısında evinizi almış olursunuz.

Ara ödemeli sistemimiz ise vade ortası ile peşinatlı sistemin havuz yapılmış halidir. İnsanlar sisteme peşinatlı ya da peşinatsız girebilirler. Taksit süresi içerisinde belli dönemlerde ödeme yaparak teslimatı öne alabilirler. Ara ödemeli sistemin avantajı, taksit rakamını aşağı düşürüyor olması ve teslimatın öne alınmasıdır."

SİSTEME DÂHİL OLDUKTAN TESLİMATA KADAR Kİ SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

Süreç şöyle işliyor; üyemiz 150 binlik ev kampanyasına girdiyse 150 bin TL'lik ev alma hakkı vardır. 150 bin liraya girmiş bir müşteri ayın 18'ine kadar taksitlerini düzenli ödediği zaman bizim teslimatımız ayın 20'sinde başlar, diğer ayın 20'sine kadar bir aylık süre içerisinde devam eder. Teslim dönemi başlamadan ayın 10'unda teslimat bölümündeki arkadaşlar müşteriye hazırlanması gereken evrakların bilgisini iletirler. Eksperler talep edilen evin tapusunu inceledikten sonra bir sorun çıkmazsa ödeme günü belirlenir. Müşteri tapu dairesinden gün alır ve tarih belirlenir. Devir işlemleri avukatımız eşliğinde gerçekleştikten sonra tarafımızdan satıcıya parası verilip, dairenin tapusuna satılamaz kaydı koyulur.Konut,borcu bitene kadar satılamaz ve ödemesi devam eder.Müşterilerimiz aldığı dairede kendiside oturabilir, isterse kiraya verip ,kira geliri de elde edebilir.

SİSTEME DÂHİL OLAN KİŞİLERDEN ALDIĞINIZ GERİ DÖNÜŞLER NASIL?

Biz referans ağırlıklı çalışıyoruz, memnun müşteri her zaman bizim için ayrı bir potansiyeldir. Öncelikli amacımız insanları Fuzulev ile tanıştırıp, güven duygusunu almalarını sağlamak. Geri dönüşler çok güzel, reklam kampanyamızda umduğumuzdan fazla talep gördük. Yaklaşık olarak 20 günlük süreçte 53 binden fazla kişiyle görüştük. Talep bu denli yüksek olunca, şubeleşme ve bayileşme çalışmalarımıza hız vermeye başladık.

Bizdeki maliyetle banka arasındaki maliyet kira yardımından da bahsedersek yaklaşık iki katına çıkıyor. Fuzul Evde insanlar konut çıkana kadar biraz sabredebilirlerse bankadan daha karlı bir sistemle ev sahibi olabiliyorlar.

Bizim sistemimize müşterilerimiz peşinatsızda katılabilmektedirler .Ama bilindiği gibi bankalardan veya finans kuruluşlarından kredi kullanacak kişiler en az %25 peşinat vermek zorundadır. Seçimden sonraki belirsiz piyasa koşullarına göre banka kredi oranları da yükselmiş ve bize göre maliyetler kat ve kat artmıştır. Sistem arası geçiş var mı ya da kampanyadan ayrılanlar için süreç nasıl ilerliyor?

Kişiler kampanyaya girdiği zaman hizmet bedeli olarak aldığımız bir katılım ücreti var. O hariç ödemiş olduğu diğer tutarı 3 ile 6 ay içerisinde geri iade edebiliyoruz. Hiçbir hak kaybı olmamış oluyor. Mesela çekiliş sistemine girdiler, teslimatı geldikten sonra kampanyadan ayrılmak istiyorlarsa (vade ortasında), o zaman organizasyon ücreti dâhil TL bazında ne ödediyse onu iade ediyoruz.

Müşterimiz 200 binlik bir ev sistemine dâhil oldu ama 210 binlik bir ev almak isterse; o 10 bin liralık farkı nakit olarak vermesi gerekiyor. 190 binlik bir ev almak isterse; o 10 bin lira kaç taksite tekabül ederse taksitlerinden düşürüyoruz, erken ödemiş oluyor. Müşterinin talebine göre sistemi esnetip, farklı alternatifler üretebiliyoruz.

Şunu da ayrıca belirtmek gerekiyor ki, biz daire değil hizmet satıyoruz. Müşterimiz sahip olmak istediği daireyi teslimat zamanı geldiğinde Türkiye'nin her hangi bir yerinden buluyor. Biz o bulduğu daireyi alıp müşteriye teslim ediyoruz. Ayrıca müşterilerimiz isterlerse bizim kendi yaptığımız projelerden de daire alma hakkına sahiptirler."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim