• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Ortahisar Belediyesi'nin 2016 yılındaki ilk muhtarlar toplantısı Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ortahisar Belediyesi'nin 2016 yılındaki ilk muhtarlar toplantısı Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ortahisar Belediyesi'nin 2016 yılındaki ilk muhtarlar toplantısına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Durmuş, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Beder, Fevzi Baytar, Abdullah Uraloğlu ve Kemal Çoban ile çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş, Ortahisar Belediyesi ile kurulduğu günden bu yana çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, "Biz Ortahisar muhtarları olarak istediğimiz zaman Sayın Başkanımıza, o olmadığı zaman Başkan yardımcılarına ve ilgili müdürlüklere ulaşıyoruz. Tabi bu da sorunlarımızın hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyor. Başkanımız sağolsun bizimle bir araya gelmeye ayrı bir özen gösteriyor. Biz de bundan çok memnunuz. Muhtarlarla yapılan toplantılardan çok iyi sonuçlar alıyoruz. İnşallah bundan sonra da yakın bir işbirliği içinde halkımıza hizmet edeceğiz. Burada bir hususu belirtmek istiyorum. Bazı vaatler seçimden önce verilir; sonra unutulur ama başkanımız unutmadı. Verdiği bütün sözlerin arkasında durdu" dedi.

Konuşmasına toplantının bir dertleşme ve istişare toplantısı olduğuna vurgu yaparak başlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 2016 yılını yollar konusunda muhtarlarla birlikte seferberlik yılı haline getireceklerini söyledi.

"85 MAHALLENİN YOL SORUNU KALMAYACAK"

Yol konusunda 2016 yılı için hedeflerinin 100 bin ton asfalt yol ve 40 bin m3 beton yol olduğunu belirten Başkan Genç, "Göreve geldiğimden günden beri Ortahisar'ımızı birlikte yönetiyoruz. Eksiğimiz var mıdır, vardır. Eksiklikten sadece Cenab-ı Allah münezzehtir. Elimiz yettiği kadar her yere uzanmanın mücadelesini veriyoruz. Bir hedefimiz var. Birleşen mahallelerimizle beraber 85 mahallemizin bütün yollarını, görev süremiz sona ermeden yapmayı hedefliyoruz. Bunu birçok kez sizinle paylaştım. Bu doğrultuda mahallelerimizde neler yaptık. Hasbel kader bütün mahallelerimize ulaştık. Sıkıntılarımız var. Yeni bir belediyeyiz. Yeni dönemde daha sistematik çalışalım. Daha düzenli ve profesyonel çalışalım. Altyapımızı çok şükür oluşturduk. Bu seneyi ve önümüzdeki seneyi yol konusunda seferberlik yılları haline getirmemiz lazım. Asfaltta yine 100 bin ton hedefimiz var. Beton da ise 40 m3'lük betonlama yapmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"GENİŞ COĞRAFYA NEDENİYLE SORUNLARI BİR ANDA ÇÖZEMİYORUZ"

Ortahisar Belediye Başkanı Yardımcısı Kemal Çoban ise, öncelikli olarak hedeflerinin yeni yol açmaktan ziyade mevcut yolların daha rantabl hale getirilmesi olduğunu dile getirdi.

Çok geniş bir coğrafyaya hizmet verdikleri için bütün sorunları aynı anda çözemeyeceklerini belirten Çoban, "Biliyorsunuz biz üst koddaki köylerimizde betonlama yapıyoruz. Bunun 30 bin m3'ünü ihale yoluyla yaptırırken; 10 bin m3'ünü ise kendi makinelerimizle yapıyoruz. Muhtar arkadaşlarımızı kendimiz gibi görüyoruz ve elimizden geldiğince taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğumuz için bütün sorunları bir anda çözemiyoruz. Ama çözmek için samimiyetle gayret ediyoruz" diye konuştu.

Toplantının soru-cevap bölümünde Başkan Genç ile Başkan Yardımcıları muhtarların hafriyat, ruhsat, yapı kullanma, kentsel dönüşüm, imar, vakıf malları, istinat duvarı gibi konularda sorularını cevaplandırdı. Ayrıca muhtarlar mahallelerinin sorunlarıyla ilgili hazırladıkları dosyaları Başkan Genç'e teslim etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim