• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 12 Milyon Fidanı Ücretsiz Dağıttı

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 12 Milyon Fidanı Ücretsiz Dağıttı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), vatandaşlara tabiat sevgisi kazandırmak ve vatandaşların yeşile sahip çıkmasını sağlamak...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), vatandaşlara tabiat sevgisi kazandırmak ve vatandaşların yeşile sahip çıkmasını sağlamak maksadıyla ücretsiz fidan dağıtıyor. Bu çerçevede 2015 yılında 12 milyon fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Vatandaşlarda tabiata sahip çıkma şuuru tesis etmek için ücretsiz fidan verdiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ağaçlandırma yapmak isteyen kamu kurum kuruluş ve derneklere ücretsiz olarak fidan veriyoruz. Ayrıca özel günlerde vatandaşlara kurduğumuz stantlarda ücretsiz olarak fidan dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza dağıttığımız bu fidanlar ile onlarda yeşile sahip çıkma duygusunu yerleştirmek istiyoruz. Özellikle gençlerin ve çocukların fidan dikerek tabiat sevgisini kazanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

BUGÜNE KADAR 151 MİLYON ADET FİDAN ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Ücretsiz fidan dağıtımını sadece bu yıl yapmadıklarını ve daha önceki yıllarda da bu tür uygulamalar yaptıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bugüne kadar 151 milyon adet fidanı ücretsiz olarak dağıttık. Bu fidanların 12 milyon adeti ise 2015 yılı içerisinde dağıtıldı. Bu fidanların uygun alanlarda toprakla buluştuğundan şüphemiz yok. Bizim için önemli olan zaten bu fidanların toprakla buluşması ve vatandaşlar üzerinde tabiat sevgisi oluşturması" dedi.

İnsanların kendi diktikleri fidanlar konusunda daha hassas davrandıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Gerçekten de bu durum böyle. Vatandaş kendi diktiği fidanın suyunu veriyor, bakımını yapıyor. Tabiatta gördüğü fidanlara bazen aynı hassasiyeti göstermeyebiliyor. Bu hassasiyetin oluşması bizim için gerçekten çok önemli" açıklamasında bulundu.

Son yıllarda fidan üretimi hususunda önemli mesafeler aldıklarını da ifade eden Bakan Eroğlu, "Eskiden fidan ithal eden bir ülke konumundaydık. Ama artık kendi fidanımızı kendimiz üretebiliyoruz. Kurumlar projeleriyle geldiklerinde ücretsiz olarak fidan veriyoruz. Yeteri kadar fidanımız var. 1992-2002 yılları arasında ortalama yıllık 75 milyon fidan üretimi gerçekleşirken, 2015 yılında ülke genelindeki fidanlıklarımızda 333 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirdik" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim