• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Organik Pazar Hizmette

Organik Pazar Hizmette
Bursa'nın İnegöl ilçesinin kaplıca bölgesi Oylat'ta uzun yıllar hizmet veren köylü pazarı yeni yüzüyle hizmete girdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinin kaplıca bölgesi Oylat'ta uzun yıllar hizmet veren köylü pazarı yeni yüzüyle hizmete girdi.

İnegöl Belediyesi tarafından başka yere taşınan yeni köylü pazarı törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Oylat, 7'den 70'e herkesin yararlanabileceği bir sağlık merkezi. Yemyeşil ormanlar içinde insanlara huzur ve şifa dağıtan bir köşe. Bölgeyi kaplıca ve sağlık turizminde cazibe merkezi haline getiriyoruz. Çalışmalarını başlattığımız SUGESAM sayesinde Oylat'ın şifalı sularını saunalar, buhar odaları, terapi jakuzileri, masaj odaları, dinlenme mekanları, özel odalar, son derece modern hamamları ile insanların istifadesine sunacağız. Ayrıca eski köylü pazarının bulunduğu mekânda açık yüzme havuzu ve spor tesisi olmak üzere çok amaçlı bir sosyal alan oluşturmayı da planlıyoruz. Yine bunlara ilaveten cami ve çevresini kapsayan özel bir projenin de çalışmaları yakın zamanda başlayacak" diye konuştu.

Organik pazarın hem Oylat yöresindeki kadınlara iş imkanı, hem de misafirlerin organik ürünlere daha kolay ulaşabilmesini sağlayacağını ifade eden Başkan Aktaş, "Toplam inşaat alanı bin 850 metrekare. Bin 400 metrekaresi kapalı alan. Pazarımızda her biri 32 metrekareden oluşan 22 adet dükkân var. Dükkânların üst katı da ise restoran olarak kullanılabilecek iki adet dükkânımız bulunmakta. Pazarımızın 138 metrekarelik alanı 6 adet lojman olacak şekilde düzenlendi. Pazarımızın toplam inşaat maliyeti 1 milyon 800 bin TL'dir" ifadelerini kullandı.

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Ben bu yörenin çocuğuyum. Oylat çok güzel bir yer. Oylat değişti. Bir Büyük Otel, Güven Otel vardı, tahta barakalar vardı. Günün şartlarına uygun hale getiriliyor. İnsanların istifadesine imkan sağlayacak noktaya geliyor" dedi.

Konuşmaların ardından köylü pazarı hizmete açıldı.

Organik Pazar Hizmette

Organik Pazar Hizmette

Organik Pazar Hizmette

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim