• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Organ Bağışında Bir İlk

Organ Bağışında Bir İlk
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ilk kez bir aile tarafından bağış yapılırken, Organ Bağışı'na dikkat çekmek isteyen Doç.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ilk kez bir aile tarafından bağış yapılırken, Organ Bağışı'na dikkat çekmek isteyen Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi yönetimi duyarlı aile, hastane personeli ve ilçe bürokrasisini bir araya getirerek sertifika töreni düzenledi.

Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen törene ilçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Hastane Başhekimi Dr. Ünal Ünalan, Anestezi Uzmanı Dr. Betül Okumuşer, ameliyathane personeli, hemşireler, ve bağışta bulunan aile fertleri katıldı.

İstanbul'da ki hastaya tekrar yaşam umudu veren 61 yaşında ki A.T.'nin kardeşi Yusuf Toğum'a teşekkür plaketini, organ nakli operasyonuna katılan sağlık personeline de sertifikalarını takdim eden Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, beyin ölümü sonrası böylesi örnek bir karar alarak yardım bekleyen insanlara umut olan aile fertlerine teşekkür ederek, vatandaşların bu konuda her geçen gün bilinçlendiğini kaydetti. Başkan Güler "Tavşanlı'da böylesi bir operasyona imza atılmış olması gerçekten gurur verici. Başta Toğum ailesini böylesi zor ama insanlığa yardım konusunda da huzur verici bir karar aldıkları için tebrik ediyorum. Bir insana yardım etmek, hayat mücadelesinde tekrar umut olmak, hasta yatağından kalmasına yardımcı olmak, sevdiklerine kimsenin anlayamayacağı sevinç duygularını yaşatmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan hastanemiz modern yapısıyla vatandaşlarımıza üst seviyede hizmet sunmaktadır. Böylesi zor bir operasyona imza atan hastane personelimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Sertifika törenini ardından Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ünal Ünalan, organ bağışı konusunun önemine dikkat çekerek vatandaşları bilinçlendirmek adına konferanslar ve toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.(EFE)

Organ Bağışında Bir İlk

Organ Bağışında Bir İlk

Organ Bağışında Bir İlk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim