• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Organ Bağışına Şiirli Teşekkür

Organ Bağışına Şiirli Teşekkür
Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle organ bağış oranlarının arttırılması için hayata geçirilen "Cansuyum Olur musun?" projesi çerçevesinde başlatılan...

Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle organ bağış oranlarının arttırılması için hayata geçirilen "Cansuyum Olur musun?" projesi çerçevesinde başlatılan eğitimler ve organ bağışı alımları tüm hızıyla devam ediyor. Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman'ın koordinasyonuyla devam eden projede halk ozanı ve Ellinci Yıl Mahalle Muhtarı Erol Akar yazdığı şiirle proje için teşekkür etti.

Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kaymakamlığı, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nün destekleri Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman'ın koordinasyonuyla organ bağış oranını arttırmak amacıyla başlatılan "Cansuyum Olur musun?" isimli projede eğitimler Yunusemre Belediyesi şantiyesinde devam etti. Belediyenin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli işçilere verilen eğitimin ardından işçilerden organ bağışına gönüllü olmak isteyenlerin talepleri alındı.

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, ülkemizde organ bağışının oldukça düşük olduğunu dile getirirken, hayata geçirdikleri projeyle amaçlarının organ bağış bilincinin yerleşmesine, gelişmesine ve artmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Türkiye'de yaklaşık 90 bin kişinin organ beklediğine dikkat çeken Dr. Atman sağlıklı olan her kişinin organ bağışında bulunabileceğinin altını çizdi.

Ekipte Yununsemre İlçe Müftülüğünden din görevlisi Osman Bozok da yer alarak organ bağışının dinimizdeki yeri hakkında belediye personeline bilgi vererek organ bağışının dinimizce caiz olduğunu ve herhangi bir sakıncası bulunmadığını anlattı.

Bu arada proje büyük ilgi görürken Ellinci Yıl Mahallesi Muhtarı ve Halk Ozanı Erol Akar ise yazdığı şiirle organ bağışı konusunda gerçekleştirilen kampanyaya teşekkür etti.

Erol Akar yazdığı şiirinde, "Hepimiz topraktan geldik cihana, Şükürler olsun yaradana, Bu kadar organla verdiği cana. İnsan olmak insanla yaşamdır, Kanaatkar olmak hüsnü barımdır, Kıyamet günü azalar şahittir, Öldükten sonra sahi kalan duadır. Aşık Erol der ki niyet edek, Umudu tükenmişe umut verek, Ümit Atman Hocama da, Çok teşekkür edek." ifadeleriyle kampanyayı başlatanlara teşekkür etti.

Organ Bağışına Şiirli Teşekkür

Organ Bağışına Şiirli Teşekkür

Organ Bağışına Şiirli Teşekkür

Organ Bağışına Şiirli Teşekkür

Organ Bağışına Şiirli Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim