• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Organ bağışına dikkat çekmek için sahaya çıktılar

Organ bağışına dikkat çekmek için sahaya çıktılar
Medicana International İstanbul Hastanesi ve Alkent 2000 sitesi işbirliği ile Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında doktorlar, üst düzey yöneticiler, tüm nakil olan ve nakil bekleyen hastalar futbol karşılaşmasında biraraya geldi.

Medicana International İstanbul Hastanesi Organ Nakil Bölüm Başkanı Genel Cerrah Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar önderliğinde doktorlardan oluşan futbol takımı ve Milletvekili Saffet Sancaklı, Alkent 2000 sitesi üst düzey yöneticileri arasında heyecanlı bir karşılaşma gerçekleşti.

Medicana International İstanbul Hastanesi ve Alkent 2000 sitesi işbirliği ile gerçekleşen futbol karşılaşmasına Milletvekili Saffet Sancaklı, İstanbul Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Arat Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sahip, Genel Cerrah Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ender İnci ve Alkent 2000 sitesi sakinleri katıldı. Futbol karşılaşması organ bağışında bulunan ve nakil olan hastaların mesajlarıyla başladı. Medicana International İstanbul Hastanesi Organ Nakil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar etkinlikte yaptığı konuşmada, “Futbol karşılaşmasını yapmamızdaki asıl amaç, her kitleye bağışın önemini anlatmak. Medicana Sağlık Grubunda organ nakli ameliyatı ile yeniden sağlığına kavuşan organ nakil hastalarını da bu projeye dahil ederek aslında herkesin bir gün organ nakline ihtiyacı olabileceğini vurgulamak istedik. Ülkemizde organ bekleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hem toplum olarak hem de medya olarak sadece Kasım ayında değil her zaman organ bağışının önemini kavramamız gerekir. Bir gün bizim de organ nakline ihtiyacımız olabileceğini sürekli hatırlamamız gerekir. Bağışlayın ki yüzlerce insanda can olun” dedi. 
Organizasyon kapsamında konuşan eski futbolcu ve Milletvekili Saffet Sancaklı da organ bağışı konusunda ülkemizde insanların dini açıdan çekinceleri olduğunu ifade ederek en başta diyanet işleri başkanının bu konuda insanların kafasındaki soru işaretlerini gidermesi gerektiğini söyledi. Medya üzerinden organ bağışının öneminin vurgulanması gerektiğini de ifade eden Sancaklı, “Türkiye’de organ bağışı konusunda insanlar yeterince bilinçli değil, insanları bilinçlendirmek adına bu gün olduğu gibi bu tür etkinliklerin daha da çoğalması gerekiyor” diye konuştu.

Futbol karşılaşmasına katılan Alkent 2000 site sakini Prof. Dr. Ender İnci ise günün önemine ilişkin “Toplumda organ nakli ile ilgili farkındalığı arttırmak, insanların empati yapmalarını sağlamak, bu konuda maalesef hala çok yaygın olan dini ve sosyolojik engelleri aşmak için önümüze çıkan her fırsatı değerlendirmeliyiz. Bu da böyle güzel bir organizasyon. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerini ifade etti.

Futbol karşılaşması sonunda kazanan takıma günün anlam ve önemine uygun kupa verilirken Alkent Çamlıca site yöneticisi Dr. Figen İnci tarafından Medicana Sağlık Grubuna plaket verildi. Program kokteyl ile son buldu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim