• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Ören Bayan cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet

Ören Bayan cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet
Ören Bayan ipliklerinin eski sahibi olan Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako'nun (69) öldürülmesi davasında sanıklar, Özbek asıllı karı koca Farkhodjon...

Ören Bayan ipliklerinin eski sahibi olan Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako'nun (69) öldürülmesi davasında sanıklar, Özbek asıllı karı koca Farkhodjon Yusupova ile Gulbakhor Yusupova müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ünlü iplik markası Ören Bayan'ın eski sahipleri Jak Karako ve eşi Georgia Karako, 21 Ağustos 2014 tarihinde Beşiktaş'taki evlerinde ölü bulunmuştu. Yapılan incelemeler sonucunda cinayeti Karako çiftinin yanında 4 ay önce işe başlayan hizmetçiler Farkhodjon Yusupov ve eşi Gulbakhor Yusupova'nın işlediği ortaya çıkmıştı.

Olaya ilişkin İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı. Duruşmada sanıklar ve avukatları ile maktul Karako çiftinin çocuklarıyla avukatları hazır bulundu.

Önceki celse verilen mütalaaya savunma yapan Gulbakhar Yusupova, bu suçlama ile mahkeme karşısına çıktığı için çok utandığını söyledi. Yusupova, "Böyle olacağı hiç aklıma gelmemişti. Çok üzgünüm. Eşim siniri yüzünden böyle bir şey yaptı." dedi. Maktül Jak Karako ve Georgia Karako'yu kendi anne ve babası gibi gördüğünü söyleyen sanık Yusupov, "Onlara her zaman iyi baktım. Benimle araları çok iyiydi. Gelen misafirler de buna şahittir." ifadelerini kullandı. Tek suçunun eşiyle evlenmek olduğunu söyleyen Yusupova, "Vicdan azabı çekiyorum. Eşim hem kendi hayatını, hem de çocuklarım ile benim hayatımı mahvetti." şeklinde konuştu.

Savunma yapan Farkhodjon Yusupova ise, cinayetleri tasarlayarak işlemediğini ve çok pişman olduğunu söyledi. Yusupova, "İşlediğim suçu kabul ediyorum. Ne ceza verirseniz boynum kıldan ince. Ama benim yaptığım şeyin cezasını eşime çektirmeyin." dedi.

SANIK DURUŞMA SALONUNA AĞZINDAN JİLETLE GELDİ

Son savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Beş dakikalık aranın uzun sürmesinin ardından sanık Farkhodjon Yusupov'un ağzında 3 adet jilet bulunduğu ve jandarma ekiplerinin jiletleri çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Gulbakhar Yusupova ve eşi Farkhodjon Yusupova'ya "tasarlayarak ve kasten adam öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, her ikisinin de yağma suçlarından 13'er yıl hapis cezası verdi.

Duruşma sonrası avukatlar basın açıklaması yaptı. Avukat Muhittin Topaloğlu, "Sanıklar hakkında 2 tane ağırlaştırılmış müebbet ve evdeki eşyaları aldıkları için bir de yağma nedeniyle 13 yıl hapis verildi." dedi.

Sanığın ağzında jilet çıkmasını açıklayan Topaloğlu, "Duruşma akabinde ağzının içinde 3 tane jilet olması nedeniyle bunu fark eden jandarma ağzından almaya çalıştı. 2 tanesi alındı. Bir tanesi alınamayınca bir hayli uğraşıldı. Tamamı alınınca salona alındık." diye konuştu.

Jilet olayıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden avukat Birsen Baş Topaloğlu, "Zaten kendisi suçunu kabul ediyor eşini kurtarmaya çalışıyordu. Tahminimize göre eşine ceza çıkması halinde bizlere saldırı planlıyordu." dedi. Topaloğlu ceza da indirime gidilmemesine sevindiklerini kaydetti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim