• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Onlar Sağlıklı Besleniyor

Onlar Sağlıklı Besleniyor
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve yaklaşık 900 öğrencinin eğitim gördüğü Halil Yurtseven İlkokulunda öğrencilerin doğru beslenmeleri amacıyla...

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve yaklaşık 900 öğrencinin eğitim gördüğü Halil Yurtseven İlkokulunda öğrencilerin doğru beslenmeleri amacıyla Beslenme Dostu Okul Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında her hafta bir meyve seçilerek 3. teneffüste tüm öğrenciler aynı anda sağlıklı besleniyor.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve yaklaşık 900 öğrencinin eğitim gördüğü Halil Yurtseven İlkokulu, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, bilgi sahibi olmaları açısından her hafta bir projeyi hayata geçiriyor.

Halil Yurtseven İlkokulu Doğruluk Sınıfı Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Ekibi tarafından öğrencilerin doğru beslenmeleri amacıyla Beslenme Dostu Okul Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında mevsimine göre her hafta bir meyve belirliyor. Belirlenen meyve güzelce yıkandıktan sonra beslenme saatinde öğrenciler tarafından afiyetle yeniliyor.

Proje hakkında bilgiler veren Halil Yurtseven İlkokulu Müdürü Ayşen Oğuz, "Beslenme Oku Dostu Projesinde her Çarşamba günü 3. teneffüste öğrencilerimizin seçtiği bir meyveyi hep birlikte yiyoruz. Yani sabah 400 kişi, öğleden sonra 400 kişiyle birlikte aynı anda beslenme yapıyoruz. Onları sağlıklı beslenmeye teşvik etmiş oluyoruz. Böylece meyve yeme alışkanlığı kazandırmış oluyoruz." dedi.

Meyvelerin dönemine göre belirlendiğini kaydeden Oğuz, "Çocukların bu konuda mutlu olduğunu görüyoruz. Hiç evde meyve yemiyormuş gibi meyve yiyorlar. Obeziteyle savaşmak zorundayız. İnsanlar dengesiz besleniyorlar. Hamburger, fastfood gibi gıdalar çok tüketiliyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir proje geliştirdik. Bu konuda ailelerde bizi destekliyor. Okul çevresinde de esnaflarımız velilerimiz destek veriyor. 20 sınıfımızın 20 projesi var." diye konuştu.

Onlar Sağlıklı Besleniyor

Onlar Sağlıklı Besleniyor

Onlar Sağlıklı Besleniyor

Onlar Sağlıklı Besleniyor

Onlar Sağlıklı Besleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim