• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Önce Eğitim Sonra İş İmkanı

Önce Eğitim Sonra İş İmkanı
Gazi Üniversitesi, Türk Telekom Grubu ile iş birliği yaptı. Telekomünikasyon sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak amacıyla "Telekomünikasyon Teknolojileri...

Gazi Üniversitesi, Türk Telekom Grubu ile iş birliği yaptı. Telekomünikasyon sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak amacıyla "Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programları" hayata geçirildi.

Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit, genişbant ve mobil operasyonların uçtan uca anlatıldığı eğitimleri içeren ve bu özelliği ile Türkiye'de bir ilke imza atan program, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, meslek yüksek okullarından mezun olan gençlere de uzmanlık alanlarında derinlemesine kariyer yapma imkanı sağlıyor. Bu program, bir yandan sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, diğer yandan meslek yüksek okullarını ekonomiye kazandırıp, mezunlarına kendi alanlarında nitelikli istihdam imkânı da oluşturacaktır" dedi.

Prof. Dr. Alkan, programa meslek yüksek okullarının elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar ve bilişim bölümlerinden mezun olanların başvuru yapabileceğini ifade etti. Alkan, sertifika alanların önemli bir bölümünün Türk Telekom Grup şirketlerinde işe alınacağını ifade etti. Alkan, sertifika programının bu alanda iş arayanlar için önemli bir fırsat olacağını belirterek, "Bundan sonraki süreçte aynı eğitimlerin mezun olmuş mühendisler içinde gerçekleştirileceğini, şartları sağlayanların mutlaka bu eğitimlere katılmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

"Telekomünikasyon Teknolojileri Temel Operasyon Sertifika Programı"na başvurular 1 Mart'ta sona erecek. 5 Mart'ta başlayacak olan 36 saatlik eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Programla ilgili ayrıntılı bilgi www.ttsep.gazi.edu.tr web adresinde yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim