• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ömer Gezer’den Öğrencilere Ve Yeni Mezunlara Kariyer Tavsiyeleri

Ömer Gezer’den Öğrencilere Ve Yeni Mezunlara Kariyer Tavsiyeleri
isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, mezuniyet sonrası iş bulma sorunu yaşayanlara nasıl daha iyi bir iş bulabilecekleri konusunda önemli bilgiler...

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, mezuniyet sonrası iş bulma sorunu yaşayanlara nasıl daha iyi bir iş bulabilecekleri konusunda önemli bilgiler verdi.

Üniversiteden yeni mezunların ilk problemi iş bulmak olduğunu söyleyen isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, bir çok yeni mezun iş bulma konusunda sıkıntı yaşayabildiğini belirterek, "Mevcut iş deneyimleri olmadıkları için özgeçmişlerine yazacak bir iş deneyimi bulunmayabiliyor" dedi.

Öğrencilerin okul bitmeden zorunlu olmasa da mutlaka staj yapmaları gerektiğini belirten Gezer, "Sadece okulda verilen teorik bilgi ile mezun olan öğrenci, iş yaşamına geçeceği zaman adapte olmakta zorluk çekebiliyor. Staj ve benzeri deneyimleri olmadığında ise özgeçmişleri, insan kaynaklarının havuzundaki binlerce özgeçmiş arasına karışıp gidiyor. Bu nedenle staj yapmak oldukça önemli. Staj öğrencileri iş hayatına hazırlayarak deneyim kazandırıyor ve mezun olduğunda daha alışkın bir ortamda bulunduklarından rakiplerine göre özgüvenleri yüksek oluyor. Çok önemli bir nokta da birçok öğrenci mezun olduktan sonra staj yaptıkları firmada iş bulabiliyor. Bu da staj yapacakları firmayı doğru seçmelerinin de oldukça önemli olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

MAAŞA TAKILMAMAK HIZLI BIR BAŞLANGIÇ SAĞLAR

Gezer, yeni mezunlara teklif edilen düşük maaşlar ile ilgili, "Yeni mezun öğrencileri birçok firma düşük maaşlarla işe başlatıyor. Firma açısından bakıldığında kendi açılarından kısmen haklı diyebiliriz. Kimi yeni mezunlar çok yetenekli ve iş hayatına hazır olsa da hepsi donanımlı olmayabiliyor. Birçok yeni mezunun ilk bir iki ay işi öğrenme ve adapte olma sürecinde firmaya katkısı oldukça sınırlı kalabiliyor" dedi.

Bir bakıma yeni mezunların firmada üniversite sonrası bir eğitim almış olduklarını bildiren Gezer, bu nedenle hiç deneyimi olmayan mezunların deneyim kazanma adına başlangıç için düşük maaşlara göz yummaları gerektiğini, mezunların beklemeden hızlı bir giriş yapmalarını sağlayabileceğini açıkladı.

ÖĞRENCİLİK ÜNİVERSİTE İLE BİTMİYOR

Mezun olduktan sonra iş hayatına başlansa bir her zaman öğrenme sürecinin içinde olmak gerektiğini belirten Gezer, "Mezun olmuş ve sonrasında işe yerleşmiş olanlar rahat bir nefes alabilirler ama rehavete kapılmamaları önemli. Kendilerini geliştirme konusunda öğrenmeye açık olmaları, onları iş hayatında daha üst basamaklara taşıyacak ve başarıya ulaştıracak önemli bir nokta. Çünkü gelişen teknoloji ile değişen iş şartları öğrenmeyi her zaman zorunlu kılıyor" diye konuştu.

Değişime ayak uydurup gelişmeleri takip ederek, sürekli bir gelişim içinde olanların hayatın her alanında rakiplerinden sıyrılarak öne geçecekleri unutulmaması gerektiğinin altını çizen Gezer, bu nedenle yeni mezunların meslekleri ne olursa olsun ikinci bir mesleklerinin öğrencilik olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim