• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Okullarda Öğrencilerin Oyun Alanları Yükümlülerden

Okullarda Öğrencilerin Oyun Alanları Yükümlülerden
Adana'da, kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen yükümlüler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Oyun ve Fiziki Etkinlikler...

Adana'da, kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen yükümlüler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Oyun ve Fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı" çerçevesinde, öğrenciler için sek sek, yağ satarım, bal satarım, köşe kapmaca gibi oyun alanlarının saha çizimini yaptı.

Cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen yükümlüler ile eski yükümlülerin topluma kazandırılması, kişisel becerilerini kazanmaları, istihdam sağlanması ve haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenlerin toplum hizmeti yapmalarına yönelik projeler yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yeni bir çalışmaya imza attı.

'SEK SEK, MENDİL KAPMACA, YAĞ SATARIM BAL SATARIM'

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uzmanları, dezavantajlı olarak nitelendirilen bölgelerdeki ilk ve ortaokulları tespit ederek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında, okul bahçelerinde yapılacak olan geleneksel oyun alanlarıyla ilgili programı dahilinde, oyun alanları hazırladı. Bu doğrultuda hakkında kamu yararına çalışma cezası verilen 7 yükümlü, özellikle göç edenlerin yoğun yaşadığı bölgelerde belirlenen 5 okulun bahçesine sek sek, yağ satarım, bal satarım, köşe kapmaca, tombik ve mendil kapmaca, yakan top, üç taş, hareket dizini, labirent gibi oyunların çizimini yaptı.

Çocuklara oyun alanları hazırlayan yükümlüler, bu şekilde bir yandan cezalarını çekerken, bir yandan da çocukları mutlu etmenin keyfini yaşadı.

Oyun alanları saha çiziminin yapıldığı okullardan biri olan Yüreğir ilçesi Doğankent İlkokulu'ndaki öğrenciler teneffüslerde ve boş zamanlarında geleneksel oyunları oynayarak eğlenceli vakit geçirme imkanı buldu.

OYUN TEMELLİ ÖĞRENME İÇİN

Okulların tadilatı, boyanması, çevre düzenlemesi gibi projeleri de sürdüren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün oyun saha çizimi çalışmasıyla da, öğrencilerin okuldan en verimli şekilde yararlanmalarına, okulun fiziki ortamının yaş ve psikolojik özelliklerine uygun hale getirilmesine ve özellikle 1-4 sınıflarında bulunanların oyun oynamalarına imkan sağlayarak oyun temelli öğrenme becerilerinin geliştirmesine destek verdiği belirtildi.

Okullardan gelecek talep doğrultusunda Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile irtibata geçilerek, yükümlülerin topluma kazandırılmaları sürecini hızlandırmak amacıyla oyun saha çizimi çalışmalarına devam edebileceği bildirildi.

Okullarda Öğrencilerin Oyun Alanları Yükümlülerden

Okullarda Öğrencilerin Oyun Alanları Yükümlülerden

Okullarda Öğrencilerin Oyun Alanları Yükümlülerden

Okullarda Öğrencilerin Oyun Alanları Yükümlülerden

Okullarda Öğrencilerin Oyun Alanları Yükümlülerden

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim