• BIST 9897.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Oktay Vural'dan seçimde ittifak açıklaması

Oktay Vural'dan seçimde ittifak açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde MHP'nin Büyük Birlik Partisi'yle ittifak yapması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural 1 Kasım seçimlerinde Büyük Birlik Partisi ile seçime sandığa ortak gidilmesi gerektiğini söyledi. Vural birlikteliğin MHP’yi güçlendireceğini belirterek, ittifakın partinin vereceği bir karar olduğunu sözlerine ekledi.

Vural, 1 Kasım seçimlerine gidilirken sandıkta Büyük Birlik Partisi (BBP) ile ittifak kişisel olarak olumlu bakarken “Bununla partilerin bir faaliyetinin olup olmadığını bilmiyorum. Bu partimizin vereceği bir karar. Sandıkta muhakkak böyle bir ittifak yapılması gerekiyor” dedi.

Vural’ın ittifak için Rotahaber’e yaptığı açıklama şöyle:

7 Haziran seçimlerinde ittifak gündeme gelmişti. 1 Kasım seçimlerinde BBP-MHP ittifakı olur mu? Bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Milliyetçi Hareket Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin yapabileceği bir ittifak partimizin vereceği bir karar. Ben vatandaşlarımızın AKP-HDP seçim hesaplarını seçim hükümetini engelleyeceğine inanıyorum. Yani dolayısıyla sandıkta muhakkak böyle bir ittifak yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız 7 Haziran seçimlerinden ders almayanlara 1 Kasım’da cevap vermelidir. Sandıkta bu ittifakın yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bunun dışında partilerin kendi aralarında yapacakları bir değerlendirme ile olur. Bununla ilgili bir bilgim yok.

Sandıkta vatandaşlarımız iradeleriyle Milliyetçi Hareket Partisi’ni güçlendirmelidir. AKP – HDP ortaklığının seçimden sonra devam etmesi beklenmektedir. Milliyetçi Hareket Partisinin güçlendirilmesi bu anlamda çok önemlidir.

Tuğrul Türkeş’in partiden uzaklaştırılması ile ilgili tabandan bir tepki aldınız mı?

Hayır, herhangi bir tepki gelmedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin böyle sorunları defetme kararlığı partililerimizce saygı görmüştür. Bütün vatandaşlarımız MHP’ye yönelik yapılan bu komployu görmüştür.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim