• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Öğrencilerin Problemlerine Online Çözüm

Öğrencilerin Problemlerine Online Çözüm
Adana'daki Erkan Koleji, bir ilki gerçekleştirdi. Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık'tan Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, öğrencilerin problemlerine...

Adana'daki Erkan Koleji, bir ilki gerçekleştirdi. Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık'tan Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, öğrencilerin problemlerine en doğru çözümü bulup, onları en doğru şekilde yönlendirebilmek amacıyla, velilerin sorularını artık okulun web sitesi üzerinden online cevaplayacak.

Öğrencileri daha iyi yarınlara taşımayı hedefleyen Erkan Koleji ile işbirliği içerisinde çalışan Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık, "Sınav kaygısı, stresle başa çıkma yolları, gelecek endişesi" gibi, öğrencilerde sıkça görülen problemlerde en doğru çözüm yollarını bulup, öğrencileri en doğru şekilde yönlendiriyor.

Öğrencilerin motivasyonlarını artıracak etkinlikler ve uygulamalarla derslere daha iyi odaklanabilmelerinde onlara yardımcı olmaya çalışan Yaprak Psikiyatri ekibi, kaygı ve dikkat ölçme testleriyle öğrencilerin stres ve odaklanma durumlarını gözlemliyor, gerektiği noktalarda destek veriyor. Nefes çalışmaları gibi birçok yöntemle öğrencilerin stresten kolayca kurtulmaları amaçlanırken, öğrencilere, hayat boyu kendilerine yardımcı olacak uygulamalar öğretiliyor.

VELİLER ONLİNE SORACAK, YURDAKUL CEVAPLAYACAK

Bu alanda verdiği konferanslarla tanınan ünlü Psikiyatrist Sabri Yurdakul, velilerin, çocuklarıyla ilgili sorularını artık okulun web sitesi üzerinden de online cevaplayacak. Veli, çocuğunda herhangi bir problem gözlemlediğinde, Erkan Koleji'nin web sitesinde bulunan "Yaprak Psikiyatri" bölümünden, "Online Yardım" butonunu kullanarak, sorusunu sorabilecek ve cevabını alabilecek. Bu sistem, veliler için önemli kolaylıklar sağlayacak.

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, sadece öğrencilere değil, veli ve öğretmenlere de eğitim konusunda karşılaştıkları sorunlarda çözümler ürettiklerini belirterek, özellikle "Çocukların motivasyonunu artırma, onların çalışma isteklerini güdüleme" gibi konularda ebeveyn ve öğretmenlere destek olduklarını kaydetti. Yurdakul, "Öğrencilerimizin başarısını artırabilmek, sınav kaygılarını yenmelerinde yardımcı olmak için hep birlikte çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çözüm ortaklarımızla birlikte çocuklarımızı iyi bir geleceğe hazırlamak için iş birliği yapıyoruz" dedi.

Bir dönem Cine 5 TV'de "Yaşamdan Bir Yaprak" adlı kendi programını yapan Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, aynı zamanda yazmış olduğu "Annemi Nasıl Çıldırttım?", "Anne Artık Ben Büyüdüm!", "Çok Çalışarak Sınav Kazanılmaz!", "Anne-Baba, Bu Kitabı Oku!", "Öğretmenin El Kitabı" gibi kitaplarıyla da tanınan bir isim.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim