• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Öğrencilerin ’dana gözü’ şaşkınlığı

Öğrencilerin ’dana gözü’ şaşkınlığı
Sivas'ta Medicana Hastanesi tarafından 7'inci sınıf öğrencilerine dana gözüyle uygulamalı olarak gözün yapısı anlatıldı.

Sivas'ta Medicana Hastanesi tarafından 7'inci sınıf öğrencilerine dana gözüyle uygulamalı olarak gözün yapısı anlatıldı. Derste kitaplarda gördükleri gözün yapısını yakından inceleyen öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi.

Medicana Sivas Hastanesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Sevim Özduman Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencilerine Fen Bilimleri dersi kapsamında gözün yapısı sınıfa dana gözü getirilerek anlatıldı. Derste kitaplarda gördükleri gözün yapısını yakından gören öğrenciler, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşe Kaplan gözü keserek öğrencilere anlattı. İlk başta korkan ve oldukça şaşıran öğrenciler, uygulamalı derste oldukça eğlenceli vakit geçirdi. Öğrencilerin gözün katmalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşe Kaplan 7'inci sınıf öğrencilerine göz dersini uygulamalı olarak anlattıklarını belirterek, "Amacımız öğrencilerin derste öğrendikleri teorik bilgilerin daha görsel olarak, akılda kalıcı olarak işlemesini sağlamak. Gerçekten çok ilgi gösterdiler. Onlara dana gözün de sökme yaparak organı daha yakından tanıtmaya karar verdik. Böylelikle bilgileri daha kalıcı olacak. Daha akılda kalacak" dedi.

Fen Bilgisi öğretmeni Gülendam Hasbek ise gözün yapısını daha yakından tanımak amacıyla böyle bir uygulamalı ders yaptıklarını söyleyerek, "Somut bir şekilde öğrenmelerine katkıda bulunduklarını düşünüyorum. Dana gözü aldık. İnsan gözüne benzer yapıda olduğu için. Bu şekilde gözün kısımlarını ve katmanlarını keserek gördük. Gözün iç yapısı hakkında bilgi sahibi oldular" şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise dana gözünü gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirterek, çok heyecanlandıklarını söylediler.

Öğrencilerin ’dana gözü’ şaşkınlığı

Öğrencilerin ’dana gözü’ şaşkınlığı

Öğrencilerin ’dana gözü’ şaşkınlığı

Öğrencilerin ’dana gözü’ şaşkınlığı

Öğrencilerin ’dana gözü’ şaşkınlığı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim