• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Öğrencilere Küresel Isınma Ve İklim Değişiklerinin Önemi Anlatıldı

Öğrencilere Küresel Isınma Ve İklim Değişiklerinin Önemi Anlatıldı
Ergene Nehri'nin kirliliği ve çalışmalarıyla her platformda hassasiyetini dile getiren Trakya Üniversitesi eski Rektörü Prof.

Ergene Nehri'nin kirliliği ve çalışmalarıyla her platformda hassasiyetini dile getiren Trakya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Osman İnci, öğrencilerle buluşarak, küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında konferans verdi.

Özel bir okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. İnci, ülkeler arası küresel ısınma payında Türkiye'nin 16'ncı sırada yer aldığını söyledi. Prof. Dr. İnci, "Küresel ısınma böyle devam ederse öyle görünüyor ki, özgürlük anıtı da artık mayo giyecek" diyerek küresel ısınmanın önemine dikkat çekerek, küresel ısınmada kritik noktalara nasıl gelindiği gibi bilgileri paylaştı.

"KÜRESEL ISINMADA EN FAZLA PAY SAHİBİ ÇİN"

İklim değişikliği ve küresel ısınmada ülkelerin payının da önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osman İnci, "Küresel ısınmada ülkelerin payı ne diye baktığımızda en fazla pay sahibi Çin. Çin'in 1990 yılındaki emisyonu 2 bin 453 milyon ton iken 2010 "da bu rakam 8 bin 333 milyon tona çıkmış. Türkiye burada 16. sırada yer alıyor. Burada ilginç bir paradoks var. Artış yüzdelerine baktığınız zaman Türkiye 4'üncü. Evet Çin'dekine göre oranımız az ama buranın yıllar arasındaki yüzdesi fazla. Küresel ısınmadaki Dünya ülkeleri arasındaki paylara baktığımızda yine Türkiye'nin payı binde 9. ve eğer küresel ısınma böyle devam ederse öyle görünüyor ki, özgürlük anıtı da mayo giyerek kalacak" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ KÜRESEL ISINMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMELERİNİ İSTEDİK"

Edirne Doğa Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Özlem Hoşgör de, amaçlarının çocuklara çevre bilincini arttırmak olduğunu belirterek, "İklimimizin günümüzdeki değişikliği, yaklaşık bir 20-30 yıl içerisinde çocuklarımız birer yetişkin oldukları zaman şimdiki öğrencilerimizin çocukları nasıl bir dünya bekliyor, bu konuda bilgilendirmek için bir panel düzenlemek istedik. Şuan ki çevresel kirliliğin farkındalığını ilerleyen zamanlar içinde arttırabilmek, aynı şekilde sadece öğrencilerimize değil aile ve çevrelerini de bu konuda etkileyebilmeleri için Prof. Dr. Osman İnci sağ olsun bizi kırmayarak konuşmacı olarak geldi. Kendilerine de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencilere Küresel Isınma Ve İklim Değişiklerinin Önemi Anlatıldı

Öğrencilere Küresel Isınma Ve İklim Değişiklerinin Önemi Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim