• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Öğrencilerden Yaşlılar İçin Duygulandıran Proje

Öğrencilerden Yaşlılar İçin Duygulandıran Proje
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, sosyal proje kapsamında çevrelerinde belirledikleri kimsesiz yaşlılara...

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, sosyal proje kapsamında çevrelerinde belirledikleri kimsesiz yaşlılara yardımcı oluyor.

Polonya, Sırbistan ve Türkiye'den çeşitli okulların ortak olarak katkı sağladıkları "Avrupa'da İkinci Bahar" projesine Muğla'nın Ortaca ilçesi de katıldı.

Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan E-Twinning portalı üzerinden yürütülen ortak proje ile Ortaca Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM), bölgede maddi ve manevi ilgiye ihtiyaç duyan yaşlılara yardımda bulunuyor.

METEM'de kurulan E- Twinnig kulübüne gönüllü olarak katılan öğrenciler, yakın çevrelerinde yaşayan ilgi ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlıları belirleyerek, çeşitli yardımlarda bulunuyor. METEM'in koordinatörü olduğu projede Müdür Yardımcısı Ayşe Suna Sözgen proje sorumlusu olarak görev yaparken, öğretmen Yüksel Türk'te öğrenci sorumlusu olarak projeye destek veriyor.

Proje kapsamında ilk yardım eli, Ortaca ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Güllü Şimşek'e uzatıldı.

Yakın çevrelerinde yaşayan, maddi ve manevi ilgiye ihtiyaç duyan yaşlıları mutlu etmeyi amaçladıklarını ifade eden proje sorumlusu ve METEM Müdür Yardımcısı Ayşe Suna Sözgen, mutluluğun bu şekilde çoğalacağına inandığını belirtti.

Sözgen; "Toplumumuzda sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak, gençlerimize manevi değerlerimizi ve yardımlaşma bilincini aşılamak için yola çıktık. E-twinning projemizin ilk etkinliğinde öğrencilerimiz, tek başına yaşayan Güllü teyzemizin, pazar ve market alışverişini yaptı. Evini ve bahçesini temizlediler. Odunlarını kırıp, taşıdılar" diye konuştu.

Öğrencilerin, Güllü teyzelerini yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Sözgen, taşımalı öğrenciler için gelen yemekten her gün Güllü teyzeye götürüleceğini ve herhangi bir konuda ihtiyacı olup olmadığının kontrol edileceğini söyledi.

Evinde buzdolabı olmayan Güllü teyzeye, yardımseverlerin desteği ile bir buzdolabı hediye edebildiklerini sözlerine ekleyen Ayşe Suna Sözgen; "Sırada başka ihtiyaç sahipleri de var. Küçük yardımlarımızın, büyük gülümsemeler ile bize döneceğine inanıyorum. Yardımseverlerin okulumuz kanalı ile bize ulaşarak kullanmadıkları ev eşyaları, beyaz eşyalar ya da gıda konusunda bize destek vermeye devam edeceklerini düşünüyorum" dedi.

Öğrencilerden Yaşlılar İçin Duygulandıran Proje

Öğrencilerden Yaşlılar İçin Duygulandıran Proje

Öğrencilerden Yaşlılar İçin Duygulandıran Proje

Öğrencilerden Yaşlılar İçin Duygulandıran Proje

Öğrencilerden Yaşlılar İçin Duygulandıran Proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim