• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Öğrencilerden Örnek Proje

Öğrencilerden Örnek Proje
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde öğrenciler 12 Mart İstiklal Marşı'nın 95. yılı kabulü gününde Sur, Cizre, Silopi'de operasyonlarda kahramanca mücadele...

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde öğrenciler 12 Mart İstiklal Marşı'nın 95. yılı kabulü gününde Sur, Cizre, Silopi'de operasyonlarda kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerine manevi destek amaçlı proje hazırladı.

Sur, Cizre, Silopi ve muhtelif vatan topraklarında kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerine manevi destek amaçlı 12 Mart İstiklal Marşı'nın 95. yılı kabulü programı çerçevesinde "İstikbalimizin Dilinden Mısra Mısra Destan" isimli video projesi hazırladı. Projeyi Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalara manevi destek amaçlı hazırladıklarını belirten Okul Müdürü Murat Nail Üner, "Üstad Mehmet Akif Ersoy, milli mücadele döneminde halkımızın hiçbir görüş ayrılığına düşmeden bir ve beraber bu mücadeleyi kazanacağımızı il il, ilçe ilçe, köy köy dolaşarak anlatmış ve mücadeleye büyük katkılar sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

"Her bir kelimesi, işgalcilere karşı destansı direnişi ifade eden İstiklal Marşı, 95 yıl önce, bugün, TBMM'de görülmemiş bir ilgiyle kabul edilmiştir" diyen Üner, "12 Mart 1921, milletimizin İstiklal Marşı ile silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okumadır. "Allah bir daha yazdırmasın" diyerek hatırlattığı tarihin çetin süreçlerini İstiklal Marşı'ndaki millî şuuru yitirmeksizin ve sürekli muhafaza ederek bugünlerin ve yarınların özgür, müreffeh Türkiyesi'ni hep birlikte inşa etmeliyiz marşımızdaki bu müjdenin ışığında.. "Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın…/ Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın." İstiklal Marşı'nın TBMM'de millî marş olarak kabul edilişinin 95. yılında Cenab-ı Hakk'tan, milletimizi İstiklal Marşı'nın yazıldığı buhranlı ortamlara sokmaya çabalayanlara fırsat vermemesini niyaz ediyor, bütün Milli Mücadele şehitlerimizi ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunarım" dedi.

Öğrencilerden Örnek Proje

Öğrencilerden Örnek Proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim