• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrencilerden Köy Okuluna Yardım

Öğrencilerden Köy Okuluna Yardım
Muş'taki Vali Adil Yazar Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, köy okuluna kırtasiye yardımı yaptı.

Muş'taki Vali Adil Yazar Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, köy okuluna kırtasiye yardımı yaptı.

Vali Adil Yazar Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri, merkeze bağlı Soğucak İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan kampanyayla toplanan kırtasiye malzemeleri burada ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler tarafından başlatılan kampanya hakkında açıklama yapan Teknoloji Tasarım Öğretmeni Harun Uçar, öğrenciler tarafından başlatılan yardım kampanyasının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Dağıtılan malzemelerin öğrencilerin başarı oranlarına etki edeceğini belirten Uçar, "Vali Adil Yazar Ortaokulu olarak öğrencilerimiz tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. Bu yardım kampanyasında öğrencilerimiz kendi imkanları ile kırtasiye malzemesi topladılar. Biz de rehber öğretmenler eşliğinde Soğucak İlk ve Ortaokulu öğrencilerine yardımda bulunmaya çalıştık. Öğrencilerimizin elinde fazla kalan ve ekstradan alabilecekleri kaynakları çöpe atmak yerine imkanları kıt olan öğrencilere yardımda bulunmak için böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışmalar neticesinde bugün burada beraberimizde getirdiğimiz kırtasiye malzemelerimizi öğrencilere dağıttık. Böyle çalışmalara herkesin ortak olması gerekir. İmkanları kıt olan öğrencilerin imkan sahibi yapmak, onların başarılı olmalarını sağlamak için kaynak teşvikinde bulunmamız gerekir. Böyle çalışmalar sürekli faydalı olur. İmkanları olmayan, kitap alamayan öğrencilere bu tür imkanlar sağlandığı zaman başarı oranları da yükseliyor" dedi.

İki arkadaşı ile yardım kampanyası başlatma kararı aldıklarını ifade eden 7. sınıf öğrencisi Nurselin Olca, "Biz Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Kulübü'nden üç arkadaş olarak köy okullarında yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize nasıl yardım yapabiliriz diye düşündük ve böyle bir yardım kampanyası başlattık. Aldığımız kararı öğretmenlerimizle paylaştık ve öğretmenlerimiz de bizlere destek olacakları söylediler. Bu durum bizleri daha da mutlu etti. Biz de kendi imkanlarımız ve öğretmenlerimizin desteği ile topladığımız kırtasiye malzemelerini burada eğitim gören kardeşlerimize dağıttık. Bu durumdan çok mutluluk duyduk. Umarım bir faydasını görürler. Onların başarı elde etmelerinde emeğimiz olursa gerçekten vicdanen çok iyi bir işe imza attığımızı düşünebiliriz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Köy Okuluna Yardım

Öğrencilerden Köy Okuluna Yardım

Öğrencilerden Köy Okuluna Yardım

Öğrencilerden Köy Okuluna Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim