• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrenciler Yarıştı

Öğrenciler Yarıştı
Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında düzenlenen satranç turnuvası final müsabakaları...

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında düzenlenen satranç turnuvası final müsabakaları sona erdi. Yarışmada birinciler tablet, ikinciler dijital fotoğraf makinası, üçüncüler ise kol saati ile ödüllendirildi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde ÇOGEP kapsamında satranç turnuvası final müsabakaları Polisevi'nde yapıldı. Programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Alkış, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Sınıf kategorilerine göre okullarını temsil eden 60 öğrenci, final müsabakalarına yarıştı. Müsabakalarda, 5. sınıflarda Ramazan Taş birinci, Barış Ulama ikinci, Kadir Özer üçüncü olurken, 6. sınıflarda Ahmet Musavi Baydoğan birinci, Furkan Akbal ikinci, Muhammed Ali Şahin üçüncü, 7. sınıflarda Nurnehir Şahin birinci, Yusuf İçli ikinci, Umut Kerey üçüncü, 8. sınıflarda ise Diyar Yıldız birinci, Meryem Çelik ikinci, Furkan Yıldız ise üçüncü oldu.

Müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüller, Vali Köşger, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Alkış tarafından verildi.

Program sonrası konuşan Vali Köşger, "İl Emniyet Müdürlüğümüz toplum destekli polis büromuz, Satranç Federasyonumuz ve milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte çok güzel bir organizasyona imza attılar. 7 Bin civarında öğrenciyle bire bir görüşüldü, Bin 529 öğrencinin katıldığı bir satranç turnuvası düzenlendi. Büyükşehirlerden sonra okul sporlarında katılımın en çok olduğu organizasyon ilimiz tarafından gerçekleştiriliyor, bu Türkiye çapında sevindirici bir durum. Okul sporlarında Bingöl'ün bu kadar katılımı yüksek bir şekilde temsil edilmesi önemli, Bingöl olarak bölgeye örnek olacağız. Asayiş, huzur, güven, eğitim, kalkınma ve refah açısından bölgemize örnek olmamız lazım" dedi.

Öğrenciler Yarıştı

Öğrenciler Yarıştı

Öğrenciler Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim