• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrenciler umre harçlıkları ile Türkmenlere destek oldu

Öğrenciler umre harçlıkları ile Türkmenlere destek oldu
Kırşehir'de umre ile ödüllendirilen öğrenciler, umre harçlıklarını harcamayıp "Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" hesabına yatırdı.

Kırşehir'de umre ile ödüllendirilen öğrenciler, umre harçlıklarını harcamayıp "Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" hesabına yatırdı.

Kırşehir'de geçen yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olarak umre ile ödüllendirilen öğrenciler, Vali Necati Şentürk'e teşekkür ziyaretinde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı başkanlığında yapılan ziyarette İl Müftüsü Mehmet Şahin de yer aldı.

Vali Şentürk, öğrencilerin umre harçlıklarını harcamayıp Kırşehir Valiliği'nce başlatılan "Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" hesabına yatırarak erdemli bir davranış sergilediklerini söyledi. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda birincilik elde eden 12 öğrenciyi umre ziyareti ile ödüllendirdiklerini belirten Vali Necati Şentürk, "Öğrencilerimizin derslerine engel olmamak için onları yarıyıl tatilinde umreye gönderdik. Onlar da kutsal topraklarda ibadet etme, dua etme ve namaz kılma fırsatı buldular. Ayrıca bu öğrencilerimiz umre ziyareti sırasındaki harçlıklarını biriktirdiler, harcamadılar ve Valiliğimizce başlattığımız Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası hesabına yatırdılar. Öğrencilerimizi bu davranışından dolayı kutluyorum. Öğrencilerin bu başarısının diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyorum. Umarım öğrencilerimiz yeni başarılar elde ederek o topraklara bir daha gitme imkanı bulurlar." şeklinde konuştu.

Bu sene de Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında bilgi yarışması açtıklarını ifade eden Vali Şentürk, "Temel Dini Bilgiler konusunda açılan bilgi yarışmasında dereceye giren 9 öğrencimizi de umreye göndereceğiz. Ayrıca 200'e yakın öğrencimizi de ödüllendireceğiz. Yarışmalar 30 Mart'ta yapılacak." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim