• BIST 10259.69
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı
Düzce Özel Kültür Koleji Ortaokulu öğrencileri örnek bir projeye imza attı.

Düzce Özel Kültür Koleji Ortaokulu öğrencileri örnek bir projeye imza attı. Öğrenciler bir koli ve bir tişörtle sokak hayvanları için yuva yapıp, kış soğuğuna maruz kalan hayvanlar için hem minik yuvaları hem de mamaları sokaklara bıraktılar.

Kültür Eğitim Ortaokulu'nda öğrenciler ders dışında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiler. Matematik Öğretmeni Fatma Yıldırım eşliğinde kolilerden yuvalar yapan çocuklar sokaklarda aç ve üşüyen minik hayvanlar için el hünerlerini gösterdiler.

Her biri büyük özen gösterilerek yapılan el emeği yuvaların üzerine hayvanlar için sloganlar da yazılırken, sadece yuvalar değil mamalar da sokaklara bırakılmak üzere hazırlandı.

Matematik Öğretmeni Fatma Yıldırım, proje hakkında bilgi verirken çocukların bu projeye dahil oldukları için mutlu olduklarını söyledi ve hazırladıkları yuvaları koydukları yerlerde takip edeceklerini bildirdi.

Yıldırım, "Çocuklar seve seve etkinliğe katıldılar. 2 gündür çalışıyoruz. Hepsi zaten kedi, köpek hayranı. Kar tatili döneminde dışarıda çok görmüşler ağlayan yavru kediler, köpekler. O yüzden böyle bir proje geliştirdik. En büyük korkuları çöpçüler atarsa. Ama üzerine atmayınız yazdığımız için kimse atmıyor. Bir koli, bir tişört bir de streç film ile yapıyoruz. Hepsini düzenli olarak takip edeceğiz. Böyle bir projeye dahil oldukları için hepsi çok mutlular" dedi. Yıldırım, tüm öğrenci ve öğretmenlere bu projenin örnek olmasını istedi.

Projeye katılan her biri bir anlamda el becerisini sergileyen çocuklar ise sokak hayvanları için hazırladıkları yuvaların özellikle küçük yavruları üşümekten ve açlıktan kurtaracağını ifade ettiler.

Çocuklar yuvaların yapımını bitirdikten sonra öğretmenleri eşliğinde sokağa çıktılar ve bir çok noktaya hem yuvaları hem mamaları bıraktılar. Rastladıkları sokak hayvanlarını sevmeyi de ihmal etmediler.

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim