• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Öğrenciler ‘MÖP’ İle Bilinçlendi

Öğrenciler ‘MÖP’ İle Bilinçlendi
MÖP Geri Kazanım Projesi hakkında bilgi vermek amacıyla Sadettin Batmazoğlu İlkokulu'na giden MÖP Çatan, öğrencileri bilinçlendirdi.

MÖP Geri Kazanım Projesi hakkında bilgi vermek amacıyla Sadettin Batmazoğlu İlkokulu'na giden MÖP Çatan, öğrencileri bilinçlendirdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan MÖP Çatan, MÖP Geri Kazanım Projesi'nin faydalarını anlattı.

MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında kurduğu tesisle daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre oluşturmayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, bu amaçla öğrenci bilgilendirmelerini sürdürüyor. Çevreyi daha temiz bir hale getirmek, ülke ekonomisine geri dönüşümle katkı sağlamak ve insanları bilinçlendirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Şehitkamil Belediyesi, MÖP Çatan ile öğrencileri eğlendirerek bilgilendiriyor. Son olarak Sadettin Batmazoğlu İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelen MÖP Çatan; özel kostümü, sempatik hareket ve tavırlarıyla kısa süre içinde öğrencilerin sevgisini kazandı. MÖP Çatan, öğrencilere geri dönüşümün önemini anlattıktan sonra "atık yönetimi" ve çevre konulu eğitim semineri verdi. MÖP Çatan, MÖP ile çöpün farkını anlattı ve öğrencilerden MÖP'leri MÖP kutusuna, çöpleri de çöp kutusuna atmalarını istedi. Program sonunda öğrencilere "Çevreci Birey Sertifikası" verildi.

ÖĞRENCİLERİMİZ BİLİNÇLENDİ

Sadettin Batmazoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Musa Aldiren, gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulundu. Yapılan faaliyetle öğrencilerin çevreye karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlandığını ifade eden Musa Aldiren, "Bugün çocuklarımız, temiz çevre, sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirildi. Öğrencilerimiz; çevreyi daha temiz tutmaları gerektiğini öğrendi. Öğrencilerimiz, MÖP'lerin MÖP kutusuna, çöplerin çöp kutusuna atılması gerektiğini öğrendi. Öğrencilerimiz bilinçlendi" şeklinde konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİ HEDİYE EDİLDİ

Öğrencilere, MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında geri dönüştürülen atıklardan üretilen not defteri, tükenmez kalemden oluşan "eğitim seti" ile cetvel silgi, kalem, kalemtıraştan oluşan "kırtasiye seti" dağıtıldı. MÖP Geri Kazanım Projesi ile bağlantılı hayata geçirilen Yeşeren Kalemler Projesi kapsamında elde edilen "yeşeren kalem" de öğrencilere hediye edildi.

Öğrenciler ‘MÖP’ İle Bilinçlendi

Öğrenciler ‘MÖP’ İle Bilinçlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim