• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Öğrenciler, dev kadroyla İstanbul Efendisi Müzikalini sahneleyecek

Öğrenciler, dev kadroyla İstanbul Efendisi Müzikalini sahneleyecek
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri geleneksel Türkçe Müzikal etkinlikleri kapsamında bu yıl, dev bir kadro ile İstanbul Efendisi müzikalini sahneleyecek.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri geleneksel Türkçe Müzikal etkinlikleri kapsamında bu yıl, dev bir kadro ile İstanbul Efendisi müzikalini sahneleyecek.

Her yıl sahnelenen Türkçe Müzikal etkinliğinde bu yıl İstanbul Efendisi adlı müzikalle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dev bir kadro öğrencilerin iki ayrı müzikal hazırlığı yaptığını anlatan GKV Özel Liseleri Müdürü Hakan Alnıaçık, "Sahne sanatları kurumlarımız için önemli yer tutmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yılda birisi Türkçe diğeri İngilizce olmak üzere iki ayrı müzikali sahneye hazırladık. The Fighter müzikalini öğrencilerimiz 2 Mayıs'ta İngilizce olarak sahneleyecek olup bu yıl Türkçe Müzikalde ise İstanbul Efendisi adlı müzikali sahneliyoruz. 37 öğrencimiz rol aldığı İstanbul Efendisi adlı müzikal edebiyat öğretmenlerimiz Mustafa Alıcı) ve Demet Tekerekoğlu tarafından sahneye konuldu. Danslar öğretmenimiz Seval Sibel Oğuzcan, Müzikler Buket Güç tarafından organize edildi. Bu yıl sahnelenecek olan Türkçe müzikalimiz bir müzikal komedi olup Türk sanat müziğinin güzide parçalarından bazıları da sahnede Müzikalimizle ilgili son hazırlıklarımız sürüyor. 25 Nisan Çarşamba günü sanat severlerimizi bekliyoruz" dedi.

"İstanbul Efendisi Müzikali sahneye hazır"

İstanbul Efendisi adlı müzikal İstanbul Efendisi, Milli Edebiyat dönemi tiyatro yazarlarından Müsahipzade Celal'in Meşrutiyet yılları İstanbul'unu anlatır. Oyunun başkarakteri Savleti Efendi, kızı Esma Hanım'ı uygun biriyle evlendirmek ister. Ancak Esma Hanım gönlünü Safi Çelebi'ye kaptırmıştır. Esma Hanım, babasına durumu açamaz ama bu duruma bir çare gerekmektedir. Böcekbaşı Hacı Mimi sayesinde kendini olayların içinde bulan Afet Kadın, duruma el atar. Afet Kadın, saraylara ve konaklara cariye yetiştiren eski bir çengidir. Afet Kadın, bir dalavere ile bu işi bozar ve aşıkların kavuşmasını sağlar.

Sanatseverlerin 25 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 20.00'de GAÜN Mavera Kongre ve Kültür Merkezinde müzikali izleyebileceği de duyuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim