• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrenciler, Biriktirdiği Harçlıklarını Etiyopyalı Öğrencilere Gönderdi

Öğrenciler, Biriktirdiği Harçlıklarını Etiyopyalı Öğrencilere Gönderdi
Araç Boyalı Ertürk Yöndem Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Etiyopya'da ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderdiler.

Araç Boyalı Ertürk Yöndem Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Etiyopya'da ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderdiler. Öğrencilerin gönderdiği harçlıklar, Deniz Feneri Derneği tarafından Etiyopya'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı.

Deniz Feneri Derneği Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, harçlıklarını biriktirerek ülkelerinden yaşanan kıtlıktan dolayı açlık çeken Etiyopyalı vatandaşlara biriktirdiği harçlıklarını gönderen Araç Boyalı Ertürk Yöndem Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Bitkin, öğrencilere yardımlarının Etiyopya'ya ulaştığını belirterek, yaptıkları yardımdan ötürü öğrencilere teşekkür etti.

Araç Boyalı Ertürk Yöndem Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen ve öğrencilerin yaptığı yardımlarının Etiyopya'ya ulaştığını söyleyen Deniz Feneri Derneği Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, "Okulumuzun 5/A sınıfı öğrencileri açlık çeken insanlara yardım etmek için, biriktirdikleri harçlıkları bize ulaştırdılar. Bizde Ankara Genel Merkezi'mizin Etiyopya'da yapılacak olan yardımlarda kullanılması için parayı oraya aktardık. Yaptığınız yardımlarda Etiyopya'daki vatandaşlara ulaştırıldı ve bunun görüntüsünü sizlere izlettirmek istedik. Yaptığınız yardımlar gıda yardımı olarak burada açlık çeken insanlara dağıtıldı. Biz bir iyilik hareketiyiz. Başladığımız günden bugüne 63 ülkede kişi ayırt etmeden, ihtiyacı olan insanlara yardım etmiş bir grubuz. Sizin yardımlarınız ile bu insanlar ağaç kökü yemekten kurtulacaklar. Etiyopya'da şu anda kıtlık ve kuraklık yaşanıyor. Ormanlarda, dağlarda hayvanlar açlıktan ölüyor. Ben size teşekkür ediyorum. Yaptığınız yardımlar sayesinde birçok ailenin karnı doyacak. İyilik dolu yürekleriniz umarım asla sönmez" dedi.

Kastamonu'da birçok aileye yardım götürdüklerini ifade eden Bitkin, Kastamonu'da yaptıkları yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında aracı olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Tüm masumların sığındığı son kale Türkiye. Bu bağlamda Türkiye çok büyük bir ülkedir. Birçok ülkeye Kastamonu'nun iyiliklerini getirdik. Zimbabwe'ye Şeyh Şaban-ı Veli Mescidi yaptırdık. 3 tane su kuyusu açtık. Etiyopya'da bir su kuyumuz faaliyeti devam ediyor. Uganda'da bir su kuyusu yapacağız. Asla ve asla insan ayrımı yapmadan içinizdeki iyiliği hiçbir zaman söndürmeyin. Dünya'nın birçok ülkesinde bizden yardım bekleyen kardeşlerimiz var. Bu iyilikleri yapan sadece ve sadece Türklerdir. Ne yazık ki başka ülkelerden böyle bir gaye yok. Bizlerin yerine sizler geleceksiniz. Bu yardımları sizler sürdüreceksiniz. Dünya'nın her yerine eliniz ulaşması için çaba sarf edin. Siz yaptığınız yardımlarla aç kalan insanlara siz un, pirinç, su verdiniz. Gönlünüzden iyilik eksik olmasın"

Konuşmasının ardından Bitkin, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrenciler, Biriktirdiği Harçlıklarını Etiyopyalı Öğrencilere Gönderdi

Öğrenciler, Biriktirdiği Harçlıklarını Etiyopyalı Öğrencilere Gönderdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim