• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmen suç duyurusunda bulundu

Öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmen suç duyurusunda bulundu
Çankırı'da öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmenin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Çankırı'da öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmenin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı Nuh Yalçın, 30 Ağustos Ortaokulu Görsel Sanatlar dersi öğretmeni Fatih Harmanda'nın öğrenci velisi tarafından darp edildiğini söyledi. Yalçın, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili şunları ifade etti: "Öğretmenlik tarihin en eski ve en itibarlı mesleğidir. İlk peygamber Hz. Adem'den başlayarak, son peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'e kadar bütün peygamberler ümmetlerine öğretmenlik yapmıştır. Bu sebepledir ki öğretmenlik mesleğini en kutsal meslek olarak görüyoruz. Böyle kutsal bir mesleği icra eden öğretmenleri kırmak, üzmek, onları aşağılamaya çalışmak, hatta darp etmeye çalışmak kimsenin haddi değildir. 30 Ağustos Ortaokulu'nda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yapan sendikamız üyesi Fatih Harmanda, 4 Ocak 2016 Pazartesi günü ders esnasında haddini bilmez bir öğrenci velisi tarafından sınıfında ve öğrencilerinin gözü önünde aşağılanma ve fiziki darba maruz kalmıştır. Okul idaresi yaşanan bu olayda üzerine düşen görevi yerine getirmeyince, arkadaşımız gereğini yapmış ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur. Türk Eğitim-Sen Çankırı Şubesi olarak arkadaşımıza yapılan bu haksızlığı, yargıya intikal eden bu elim olayı, bütün eğitim camiasına yapılmış olarak görüyor, lanetliyor ve çıkacak kararı merakla bekliyoruz. Böylesine kutsal bir mesleğin itibarsızlaştırılmasına tahammülümüz yoktur. Umuyoruz ki bu talihsiz olaydan dolayı yüce adaletimizce verilecek olan karar emsal olur. Türk Eğitim Sendikası olarak değerli üyemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu vahim olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim