• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Odun Toplarken Parçalanan Eli, Karnına Dikilerek Kurtuldu

Odun Toplarken Parçalanan Eli, Karnına Dikilerek Kurtuldu
Acıbadem Ankara Hastanesi, ilginç bir başarıya imza attı. Ailesine yardım etmek için dağda odun toplarken eli parçalanan Özgür Yıldız "Kasık Flebi"...

Acıbadem Ankara Hastanesi, ilginç bir başarıya imza attı. Ailesine yardım etmek için dağda odun toplarken eli parçalanan Özgür Yıldız "Kasık Flebi" olarak bilinen eli, karnına dikilerek eski sağlığına kavuştu.

Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Tural Ahmad operasyon ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Dağda ailesine yardım etmek için odun toplarken elini parçalayan hastamız Özgür Yıldız, dış merkezde ilk tedavisi yapıldıktan sonra hastanemize getirildi. İlk muayenesinin ardından sol elinde ciddi doku kaybı tespit ettiğimiz Yıldız için operasyonun en acil şekilde gerçekleştirilmesini sağladık. Parmak kemikleri açıkta olan hastamızın yarası ameliyathane şartlarında suni emici süngerlerle örtülerek takip edildi. Doku zedelenmesinin derin ve geniş olması sebebi ile elin enfeksiyon kapması ve kaybedilme riski çok fazlaydı. Bu sebeple iki kez temizleme işlemi yapıldıktan sonra elinin kasık bölgesinde hazırlanan yatak kısmına dikilmesini planladık."

"HASTANIN PSİKOLOJİSİNE DİKKAT EDİLMELİ"

Bu plan çerçevesinde sadece ameliyattaki unsurları da düşünmek yetmediğine dikkat çeken Op. Dr. Tural Ahmad, "Bunun dışında hastayı psikolojik olarak hazırlamakta oldukça önemli. Bu süreç içerisinde hastanın yaklaşık 2-3 hafta eli kasığında durması gerektiği için kişinin bilinçlendirilmesi de gerekiyor. Özetle sadece operasyon başarısı yetmiyor. Burada hastanın disiplini de oldukça önemli bir durum" ifadesini kullandı.

"ELİ KASIĞINA YAPIŞIK YAŞADI"

Ameliyatı başarılı geçen hasta için Op. Dr. Tural Ahmad sözlerine şöyle devam etti: "3 haftaya kadar eli karnına yapışık yaşayan Özgür Yılmaz'ın eli ikinci bir ameliyat ile kasığından ayrıldı. Bu operasyonu sadece bölgesel olarak düşünmemek de önemli bir nokta. Hastanın bir bütün olarak algılanması gerekiyor. Örnek verecek olursak; hasta denize girdiğinde kasık bölgesinden alınan doku "Bikini Kesiği" diye, tabir ettiğimiz bir operasyon izi olduğu için de psikolojik olarak kendini kötü hissetmeyecek. Sonuç itibari ile hem görünüş hem de fonksiyonel açıdan elin kullanımı ile ilgili hiçbir sıkıntının olmaması, hastamızın sağlığına kavuşup taburcu olması, Prof. Dr. Mehmet Binnet ile birlikte hastane ekibi olarak böyle başarılı bir operasyona imza attığımız için oldukça mutluyuz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim