• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Ödemiş’ten Endonezya’ya Dostluk Köprüsü

Ödemiş’ten Endonezya’ya Dostluk Köprüsü
Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi Endonezya'nın Banda Aceh kentinin Belediye Başkanı Illıiza Sa'aduddin Djamal, Ödemiş Belediyesi'ni ziyaret etti.

Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi Endonezya'nın Banda Aceh kentinin Belediye Başkanı Illıiza Sa'aduddin Djamal, Ödemiş Belediyesi'ni ziyaret etti. Djamal, kardeş şehir olma yolunda ilk adım olan iyi niyet protokolünü Başkan Mahmut Badem ile birlikte imzaladı.

Ödemiş ile Endonezya'nın Banda Aceh kenti kardeş şehir yolunda ilk adımı attı. Endonezya'daki Banda Aceh kentinin belediye başkanı Illıiza Sa'aduddin Djamal, meclis üyeleri ve kurum müdürleriyle birlikte İzmir'in Ödemiş ilçesine gelerek Belediye Başkanı Mahmut Badem'i ziyaret etti. Ödemiş Belediyesi'nde mehteran ve zeybek gösterisi eşliğinde Başkan Badem ve meclis üyelerince karşılanan Djamal'a kadınlar büyük ilgi gösterdi. Mehter takımının çaldığı marşları ilgiyle dinleyen Djamal'a Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam da eşlik etti.

Başkan Mahmut Badem'in makamında gerçekleşen ziyarette anı defterini de dolduran Djamal, "Banda Aceh şehrinden size kucak dolusu sevgiler saygılar getirdik. Bizi çok iyi şekilde karşıladığınız için bu gönülden sıcak karşılama için teşekkür ederiz. Bu kardeşliğimizin devam etmesini arzu ediyoruz. Banda Aceh hükümeti ve insanları adına tsunami felaketinde bize olan yardımlarınızı unutmadık. Bize çok destek verdiniz. Yardımlarınızdan dolayı Allah razı olsun diyoruz. Allah size karşılığını versin. Desteklerinizle aramızdaki kardeşlik daha da güçlenecek ve daha da ileriye taşınacak. Bu kardeşlik anlaşmasıyla ortaklığımız somutlaşacak" dedi.

ÖDEMİŞ'TEN ETKİLENDİLER

Endonezya heyetinin iki gün İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın misafiri olduğunu anlatan Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam da, "Her konuğumuz İstanbul'u, Ankara'yı görüyor. Memleketin taşrası nasıldır görsünler istedik. Bu ziyaret aynı zamanda Ödemiş için de dünyaya açılan bir kapı olacaktır. Çünkü ölçek olarak birbirine son derece yakın kentler. Küçük ve orta ölçekli sanayi son derece önemli Banda Ache için. İki kent küçük ve orta ölçekli sanayi konusunda çeşitli üretimler yapabilir. Önemli projelere imza atılabilir. Konuklarımız Ödemiş'ten ve karşılamadan son derece etkilendiler" dedi.

Başkan Mahmut Badem, Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam'ın milletvekilliği döneminde bölgede yatırımlar konusunda büyük katkılar sunduğunu hatırlatarak, özellikle Beydağ Barajı konusunda destek verdiğini anlattı. Badem, Akçam'ın bugün de Banda Aceh ile kurulacak kardeş şehir ilişkisi konusunda Ödemiş'in için destek sunduğunu dile getirerek, "İnşallah bundan sonraki çalışmalarımız daha da hızlı ilerleyecek. Tarihi mirasa sahip çıkılması, ekonomik gelişmeler, sürdürülebilir kalkınma gibi konularda işbirliği yapacağız" diye konuştu. Banda Aceh Belediye Başkanı Illıiza Sa'aduddin Djamal, ziyarette ayırca Başkan Mahmut Badem'e Banda Ache'ye özgü şeref başlığını takdim etti. Djamal, Başkan Badem'in eşi Nevin Badem'e de çeşitli hediyeler sundu. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de, konuk heyete Ödemiş'in simgesi olan Efe heykelciği, ipek mendil, el emeği göz nuru iğne oyalarını armağan etti.

Ödemiş’ten Endonezya’ya Dostluk Köprüsü

Ödemiş’ten Endonezya’ya Dostluk Köprüsü

Ödemiş’ten Endonezya’ya Dostluk Köprüsü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim