• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ödemiş’teki Üreticilerden ’Koyun Ve Keçi Festivali’ Girişimi

Ödemiş’teki Üreticilerden ’Koyun Ve Keçi Festivali’ Girişimi
Koyun keçi üretiminin önemli bir öneme sahip olduğu İzmir'in Ödemiş ilçesinde, "Koyun ve Keçi Festivali" yapılması için çalışmalar başladı.

Koyun keçi üretiminin önemli bir öneme sahip olduğu İzmir'in Ödemiş ilçesinde, "Koyun ve Keçi Festivali" yapılması için çalışmalar başladı.

Ödemiş ilçesinde faaliyet gösteren küçükbaş hayvan üreticileri, Koyun ve Keçi Festivali düzenlemek için kolları sıvadı. Harekete geçen üreticiler, İzmir ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Ödemiş Belediyesi ile bazı görüşmelerde yaptı. Konuyla ilgili olarak Ödemiş Avcılar Atıcılar Lokalinde basın mensuplarını bilgilendiren üreticiler, bu gibi bir festivallerin Ödemiş'e katkı sunacağını belirtti. Festivalin ise Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 3 Eylül tarihinde yapılmasının planlandığı öğrenildi. Ödemiş Koyun Keçi Platformu adı altında sosyal medyada grup oluşturduklarını ve sosyal medya üzerinden festival için çalıştıklarını ifade eden üretici Okan Katkıcı, festivalin düzenlenme nedenini anlattı. Katkıcı, "İzmir'de Seferihisar ilçesinde her yıl koyun keçi panayırı düzenleniyor. Bu panayır bölgedeki üreticileri, tüketicileri bir araya getiriyor. Ayrıca eğitim, bilgi paylaşımları düzenleniyor, fizibilite çalışmaları ile üreticinin daha iyi üretim yapabilmesi sağlanıyor. Ödemiş'te son yıllarda koyun, keçi üretimi arttı. Birçok üretici keçi çiftlikleri kurarak üretim yapmaya başladı. Biz üreticiler Ödemiş'te de koyun keçi festivali gibi bir projenin hayata geçirilmesi için yola çıktık. Önce İzmir ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile görüştük. Daha sonra Ödemiş Belediyesi ile görüşme yaptık. Gerek Belediye Başkanımız Mahmut Badem, gerekse birlik başkanımız Özer Türer destek vereceklerini Ödemiş'te bu işin olacağını söylediler" dedi.

Üretici Okan Katkıcı, şöyle devam etti:

"Bizde Ödemiş'te, Ödemiş birinci Koyun Keçi Festivali adı altında Ödemiş'imizin kurtuluşu günü fuar etkinleri içerisinde beş gün sürecek bir festival oluşturmak için çalışıyoruz. Bu festivalde Ödemişli üreticilerinde daha iyi üretim yapabilmesi için eğitim çalışmaları, ırk çalışmaları ve çekilişler yapma fikirlerimizi ortaya koyuyoruz. Bu yıl birincisini yaptıktan sonra da gelecek yıllar için kalıcı ve etkili bir çalışma olacağına inanıyoruz. Destek veren, verecek olan herkese çok teşekkürler."

"BİRLİK OLARAK DESTEKLİYORUZ"

İzmir ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Küçükmenderes Sorumlusu Ünal Sönmez de, festivale destek çıkarak şu açıklamalarda bulundu:

"Ödemiş'te birliğimize kayıtlı bin 100 küçükbaş hayvan üreticimiz var. Bu üreticilerimizden 700'ü aktif durumdadır. Ödemiş genelinde kayıtlı 55 bin küçükbaş hayvanımız var. Bu rakamlar birçok ilçemize göre önem arz etmektedir. Üreticilerimizden gelen festival yapılsın girişimi Ödemiş için güzel bir çalışma olacağını düşünüyor ve birlik olarak destekliyoruz. Bugün büyükbaş havyan piyasası ette ve sütte zor günler yaşarken küçükbaşta herhangi bir sorun yok."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim