• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ödemiş İlçe Emniyeti Geçen İki Ayı Değerlendirdi

Ödemiş İlçe Emniyeti Geçen İki Ayı Değerlendirdi
Terör olayları nedeniyle ülke genelinde denetimlerini sıklaştıran emniyet güçleri, Ödemiş'te denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Terör olayları nedeniyle ülke genelinde denetimlerini sıklaştıran emniyet güçleri, Ödemiş'te denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

2016 yılının ilk gününden bu yana Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları paylaşan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında rakamlarla yapılan trafik ve huzur uygulamalarından bahseden Çankaya, bundan sonraki günlerde de uygulamaların devam edeceğini belirterek, vatandaşlardan emniyet güçlerine yardım istedi.

Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya şunları söyledi: "Bilindiği gibi ülkemizin çeşitli bölgelerinde, son zamanlarda artmaya başlayan terörist saldırılar ve çatışmalar yaşanmaktadır. Bu sebeple benzer olayların ilçemizde meydana gelmemesi, önceden alınacak tedbirlerle mümkün olabileceği gün gibi aşikâr olduğundan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk alanlarında çeşitli programlar dâhilinde aralıksız huzur operasyonlarına devam etmektedir. Yapılan çalışmalarımız vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasına yöneliktir. Bu uygulamalarla öncelikle vatandaşlarımızın huzur ve güveni tesis etmek, olabilecek olaylara önceden veya anında müdahale etmek, vatandaşlarımızın huzurunu bozabilecek şahısların yakalanması ve adli mercilere intikali amaçlanmaktadır. Bu amaçla İlçe Emniyet Müdürlüğümüz güvenlik ve diğer alanlardaki çalışmalarına aralıksız devam edecektir. Kesinlikle hiçbir kanunsuz ya da kanunsuzluğa müsaade edilmeyecek, müsamaha gösterilmeyecektir. Bu kapsamda yılbaşı gününden bu yana ilçemizin giriş, çıkış ve genelinde yapılan asayiş ve trafik uygulamaları yapılmaktadır. Bu uygulamalarda 9232 araç kontrol edilmiş, 4225 araç sürücüsüne 655,049 TL cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca üzerinde önemle durulan kasksız motosiklet kullanımı ile ilgili 1138 sürücü tespit edilerek gerekli cezai işlem uygulanmıştır."

"UMUMİ AÇIK YERLERDE"

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, "Umuma açık yerlerde yapılan huzur uygulamalarında 803 umuma açık iş yeri, mekan, şahıslar ve 4207 sayılı kanun (tütün mamulleri zararlarının önlenmesine dair kanun) yönünden denetlendi, 27 iş yerinin sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilerek yetkili kurum SGK'ya bildirildi, 81 şahsa 1774 SKM'den toplam 2592 TL idari para cezası uygulandı. İki iş yerinde kons yapıldığı tespit edilerek yetkili kurum Ödemiş Belediye Başkanlığına bildirildi, iki iş yerinde 3 şahsın sigara içtiği tespit edilerek şahıslar hakkında kabahatler kanununa göre toplam 315 TL para cezası uygulandı. İş yerleri işlem yapılmak üzere Toplum Sağlığı Merkezi başkanlığına bildirildi.

Yapılan uygulamalarda 7474 şahsın GBT kayıtları sorgulandı, haklarında çeşitli mercilerce yakalama kararı bulunan 367 şahıs yakalandı, 30 şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

"1 OCAK'TAN İTİBAREN"

Çankaya'nın verdiği bilgiye göre, "1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yapılan çalışmalarda, 274 gram esrar, 71 uyuşturucu hap, ruhsatsız 5 tabanca, 10 ruhsatsız av tüfeği elde edildi, 16 şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Bundan sonra da benzeri uygulamalar ilçemizdeki vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak ve sürdürmek maksadıyla devam edeceği açıklandı. Vatandaşların tedbirli olması, etrafında oluşabilecek bu tür unsurlardan haberdar olmaları veya şüpheli bir durumda karşılaşmaları halinde 155 Polis İmdat telefonunu arayarak emniyet güçlerine yardımcı olması istendi."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim