• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Oda arkadaşının boğazını keserek öldürdü

Oda arkadaşının boğazını keserek öldürdü
KKTC'de öğrenim gören 19 yaşındaki Tevfik Uzunok, şizofren olduğu iddia edilen oda arkadaşı T.U.P., tarafından boğaz kesilerek öldürüldü.

Olay dün akşam saatlerinde DAÜ kampüsünde meydana geldi. Edinilen bilgilere İç Mimarlık bölümünde öğrenim gören Aydınlı Tevfik Uzunoluk (19) isimli öğrenci, üniversite kampüsünde aynı odada kaldığı arkadaşı T.U.P. ile bir konuda anlaşamadı. Anlaşmazlık sonucunda yaşanan tartışmanın ardından Uzunok, uyumak için odasına geçti. Bir süre sonra uyuyan Tevfik Uzunok, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen oda arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. 

POLİSE GİDİP TESLİM OLDU 

Olay sonrasında dün gece saat 00.30 sıralarında T.U.P., polis merkezine giderek teslim oldu. Olay yerine giden polis yurdun 263 numaralı odası içerisinde 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’un cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan ilk incelemelerde Uzunoluk’un vücudunun çeşitli bölgelerinde çok sayıda bıçak darbesi olduğu belirlenirken, gencin boğazının oldukça derin bir şekilde kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Arkadaşını öldüren ve şizofren hastası olduğu iddia edilen T.U.P.'nin ise polis tarafından sorguya alınarak bugün mahkemeye çıkarılmak üzere tutuklandığı öğrenildi.

YURT BİR SÜRE ÖĞRENCİLERE KAPATILDI

Cinayetin ortaya çıkmasının ardından yurt bir süreliğine öğrencilerin girişine kapatılırken, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği ekipleri ile Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri 263 numaralı odada incelemelerde bulundu. Polis ekipleri oda içerisinde pek çok kanıt topladı, kamera görüntülerini emare aldı ve yurtta kalan öğrencilerden ifade topladı.

Üniversite kampüsü içerisinde meydana gelen cinayeti duyan öğrenciler yurt bahçesine akın etti. Endişeye kapılan bazı öğrenciler yetkililerden açıklama beklerken, bazı öğrenciler ise can güvenliklerinin bulunmadığını savundu. 

KKTC POLİSİ: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün akşam saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, T.U.P. (E-19), tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bıçakla, henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı, aynı odada kalmakta olan arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u (E-19) vücudunun muhtelif yerlerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek, ciddi şekilde yaralayıp öldürdü. T.U.P. tutuklanırken, polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü dün akşam özel bir yurtta meydana gelen cinayetle ilgili olarak açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Özel bir yurtta, 23 Kasım 2015 Pazartesi günü, saat 00.30 sıralarında meydana gelen üzücü olayda bir öğrencimiz hayatını kaybetmiştir. Üniversite olarak olaydan büyük üzüntü duymaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yaslı ailesine başsağlığı dileriz. Bu üzücü olayla ilgili her türlü hukuki soruşturma ve inceleme, Gazimağusa Savcılığı ve Polis Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve Üniversite Rektörlüğümüz tarafından takip edilmektedir. 

Elde edilen ilk bilgilere göre meydana gelen menfur olay aynı odayı paylaşan iki öğrencimiz arasında büyük bir sessizlik içerisinde yaşanmıştır. Üniversite sınırlarımız içerisinde güvenlik önlemleri, her zamanki gibi, en üst seviyede tutulmakta ve kampüsümüz güvenlik kameraları ile 24 saat izlenmektedir. Üniversite sınırları içerisinde hiçbir güvenlik zafiyetinin bulunmadığı ve bu konuda yapılan yanlış ve yanlı haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı hususunu tüm kamuoyunun bilgisine getiririz. Basın etiğine sığmayan bu türdeki haberlerin, bundan böyle yapılmaması için ilgili birimlerimizden doğru bilgilerin alınması büyük önem arz etmektedir. Değerli basın mensuplarımızın, bu gibi önem arz eden, öğrenci ve ailelerimizi doğrudan ilgilendiren konularda gereken hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim