• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Nusaybin Eğitim-Sen: Telafi eğitimi ilçede yapılsın

Nusaybin Eğitim-Sen: Telafi eğitimi ilçede yapılsın
Mardin Nusaybin Eğitim-Sen Temsilciliği, sokağa çıkma yasağı nedeniyle Mardin'de yapılması planlanan TEOG ve YGS telafi eğitiminin Nusaybin'de yapılmasını...

Mardin Nusaybin Eğitim-Sen Temsilciliği, sokağa çıkma yasağı nedeniyle Mardin'de yapılması planlanan TEOG ve YGS telafi eğitiminin Nusaybin'de yapılmasını istedi.

Eğitim-Sen Nusaybin Temsilcisi Kadri Baysal, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: "TEOG ve YGS telafi eğitimleri Nusaybin'de yapılsın! Milli Eğitim Bakanlığı, günlerce sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerdeki öğretmenleri, can güvenliklerini sağlayamadığı için "hizmet içi eğitim" adı altında bir SMS mesajı ile okullarından uzaklaştırmış ve eğitim kurumlarının bizzat devlet eliyle boşaltılmasını sağlamıştır. Aylardır yüz bini aşkın öğrencinin, binlerce öğretmenin eğitim öğretim hakkını fiilen gasp eden MEB'in, halkın yaşam hakkı ve öğrencilerin eğitim hakkı için yapılan "hizmet üretiminden gelen gücü kullanma" eylemine "öğrencilerin eğitim hakkını engellemek suçu" işlendiği gerekçesiyle soruşturma açma talimatı vermesi ise büyük bir çelişkidir.

Başbakan sokağa çıkma yasaklarından dolayı engellenen eğitim hakkının, hızlandırılmış yöntemlerle eğitim öğretimde yaşanan kayıpların telafi edileceğini söyledi. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu karar ile Nusaybin için 8. sınıfta okuyan 2 bin 500 ve 12. sınıfta okuyan bin 850 öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 350 öğrenci ailelerinden uzaklaştırılarak Mardin'e taşınacaklar ve Mardin'de pansiyonlara yerleştirilip, çoğunluğu Mardin'den görevlendirileceği öğretmenler aracılığıyla telafi eğitimleri verilecektir. İlkokul ve diğer ara sınıfta okuyan 27 bin 450 öğrencinin ders telafisi ise ne zaman ve hangi şartlarda olacağı ise belirsizdir.

Çocuklarımızın hayatlarını kaybettikleri, sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü bu ortamda sözü edilen yoğunlaştırılmış eğitim sağlıklı yapılamayacaktır. Alamadıkları eğitimin sınavında çocuklardan başarı beklemek gerçekçi değildir. Bu çocuklar savaşın gölgesi altındayken diğer çocuklarla rekabet etmesini beklenemez. Öğrencilerin aile ortamından uzaklaştırılıp pansiyonlara yerleştirilmesi, kendi okullarında değil, Mardin'de öğrencileri tanımayan ve hangi konuların işlenip işlenmediğini bilmeyen başka öğretmenler tarafından telafi derslerinin verilmesini doğru bulmuyoruz ve öğrencilere yarar sağlayacağını düşünmüyoruz. Öğrencilerimizin telafi eğitimlerini ailelerinin yanında, kendi okullarında ve kendi öğretmenleri tarafından alması gerektiğini, öğrenci ve veli psikolojisi açısından da daha faydalı ve sağlıklı olduğunu savunuyoruz.

Bu nedenle sömestr tatilinde Nusaybin'de telafi eğitimi yapılması için yetkililerden "sokağa çıkma yasağı olacak" kaygısını ortadan kaldıracak açıklamaların yapılmasını, eğitim için gerekli şartları ve imkanları yaratmasını, öğrencilerin kendi okullarında ve kendi öğretmenleri tarafından telafi eğitimi almasının sağlanmasını istiyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim