• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Numan Kurtulmuş Çocuklara Bisiklet Dağıttı

Numan Kurtulmuş Çocuklara Bisiklet Dağıttı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanlığının fiziksel aktiviteyi artırmaya yönelik başlattığı proje kapsamında 784 çocuğa bisiklet...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanlığının fiziksel aktiviteyi artırmaya yönelik başlattığı proje kapsamında 784 çocuğa bisiklet dağıttı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanlığının "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında Cumhuriyet meydanında ilk ve orta okullara bisiklet dağıtım törenine katıldı. 784 öğrenciye bisikletin verildiği törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Sağlık İl Müdürü Ziya Atay, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Manisa'ya övgüler yağdırarak başladığı konuşmasında, "Tarihte güzellikleri oluşturmak bir marifettir. Ama kadir kıymet bilerek o güzellikleri yaşatabilmek de bir marifettir. Burada atalarımızın manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ama bu güzel geleneklerin bugüne kadar gelmesini sağlayan Manisa halkına da şükranlarımızı ifade ediyoruz" dedi.

"SADECE HASTANELER YAPARAK SAĞLIKLI TOPLUM OLAMAYIZ"

Eskiden daha sağlıklı yaşam sürüldüğünü ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi: "Eskiden hepimiz hele hele büyüklerimiz çok hareketli, hayatın içerisinde yaşıyorlardı. Hem günlük hayatta aktif şekilde koşuyorlar, temiz havada bulunuyor hem de doğal beslenerek sağlıklarını koruyorlardı. Ama maalesef modern hayat bize bu imkanı vermiyor daha az yürüdüğümüz, hele hele bazen hiçbir zaman koşmadığımız, spor yapmadığımız tekdüze bir hayatı dayatıyor. Sağlıklı doğal besinleri çoğu kez maalesef bulmuyoruz."

Türkiye'de ölümlerin yüzde 87'sinin kronik hastalıklardan olduğunu anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kalp, kolesterol, şeker gibi daha çok hareketsizlik, yanlış beslenmeden, kötü alışkanlıklardan kaynaklanan nedenler hastalıkların büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Sadece hastane yaparak hastalıkları iyi bir şekilde tedavi ederek sağlıklı toplum oluşturamayız. Sağlıklı toplum oluşturmanın yolu sağlığı kaybetmeden kıymetini bilmektir. Kanuni'nin dediği gibi "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." Büyük bir halkın gözünde devlet büyük bir cihandır. Yani "Devlet halkın içinde muteberdir ama bir nefes sağlıklı nefes almak her türlü saltanata, devlete değer" diyor. Dolayısıyla sağlığı kaybetmeden evvel sağlığı koruyacağız. Bunun için de hareketli hayat sürülmesi, doğal besinlerle beslenmesi, kötü alışkanlıklardan korunması, koruyucu hekimliğin yaygınlaştırılması önümüzdeki dönem sağlık hizmetlerinin ana felsefesini oluşturacak."

"NE YAPARSANIZ YAPIN AMA SPOR YAPIN"

Gençlere hareketli bir yaşam sürmeleri konusunda uyarılarda bulunan Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her gencimizin küçük yaştan itibaren sporu alışkanlık haline getirmesini tavsiye ediyoruz. Ne yaparsanız yapın ama bir sporu yapın, bunun yanında hareketli bir hayat sunun. Bugün dağıtılacak bisiklet belki bütün çocukların ihtiyacını karşılayacak seviyede değil. Toplam 6 bin bisiklet öngörülüyor. Ancak bu bir dikkat çekmektir. Gençlerimizin çokça bisiklete binmelerini tavsiye ediyorum. Bisiklete binerken başlarında kask olursa iyi olur, kendilerini herhangi bir kazadan korumuş olurlar."

"ARTIK AVRUPA'DAN TÜRKİYE'YE GELİYORLAR"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise en ucuz tedavi yolunun hasta olmamak olduğunu ve bunun için fiziksel aktiviteyi artırmak, araba ve asansörlerden uzak kalmak gerektiğini dile getirdi.

Sağlığa son 14 yıl içerisinde büyük katma değerler sunulduğunu ifade eden Selçuk Özdağ da eskiden Türkiye'den, Arap ülkelerine insanların tedavi olmaya gittiğini ancak şimdi Avrupa'dan insanların Türkiye'ye geldiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, protokol üyeleriyle birlikte öğrencilere bisikletlerini dağıttı. Öğrencilerle bire bir ilgilenen Kurtulmuş, bazı öğrencilere kasklarını takmayı ihmal etmedi.

Bisiklet dağıtım töreninin ardından Manisa Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ziyaretin ardından korteje katılacak.

Numan Kurtulmuş Çocuklara Bisiklet Dağıttı

Numan Kurtulmuş Çocuklara Bisiklet Dağıttı

Numan Kurtulmuş Çocuklara Bisiklet Dağıttı

Numan Kurtulmuş Çocuklara Bisiklet Dağıttı

Numan Kurtulmuş Çocuklara Bisiklet Dağıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim