• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Numan Kurtulmuş: AKP'yi istemiyor musunuz?

Numan Kurtulmuş: AKP'yi istemiyor musunuz?
Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'da, partisinin Ünye teşkilatınca Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti'yi istemiyor musunuz, hodri meydan. Gidin millete, millete kendinizi sevdirin. Milletten oy alın, sandıktan çıkın. İnanın başımızın üzerinde yeriniz var. Gık dersek namerdiz, en ufak bir söz söylersek namerdiz" dedi.

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'da, partisinin Ünye teşkilatınca Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, Türkiye'de 30 Mart seçimlerine olağanüstü bir hava içinde girildiğini, birtakım kumpaslarla seçim öncesi Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi.

"Türkiye'nin geleceğine ilişkin hedeflerinin önüne set çekilmeye gayret ediliyor" diyen Kurtulmuş, "Türkiye, olağanüstü bir dönemin içerisine sokulmaya çalışılıyor. Ekonomik krizler çıkartılmaya çalışılıyor, Türkiye'de siyasi krizler çıkartılmaya çalışılıyor. Devletin yönetilemez hale gelmesini, hükümetin devletin üzerinde kontrolünün azalmasını, hatta böylece bir krize girilmesini isteyen senaryolar var. Bir taraftan kasetler, montajlar, vesairelerle halkın zihni bulandırılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

- "Milletimize inancımız çok daha güçlü bir şekilde pekişmiş oldu"

Bazı muhalefet partililerini eleştiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye'de aynı konu etrafında 3 kelime konuşmaları mümkün olmayan çevreler, istikametleri farklı olan, geçmişleri farklı olan, gelecekleri farklı olan çevreler bakıyorsunuz kol kola geliyor. Anlamsız, izah edilemez ittifakların ortakları haline geliyor. Bunların hepsi yapılıyor ancak bunları yapanların unuttuğu bir şey var, bu seçimde onu gördük. Bir kere daha milletimize olan inancımız çok daha güçlü bir şekilde pekişmiş oldu. Unuttukları bir faktör var. O da milletin bizatihi kendisidir. Millet diyor ki 'oyunu gördük'. Türkiye'nin her yerinde bunu söylüyor, 'Oynanan, kurulan bu kumpası gördük, Türkiye'nin başına örülmek istenen bu çorabı gördük, biz buna müsaade etmeyeceğiz' diyerek millet sokaklara çıkıyor, millet alanları dolduruyor. Millet, nereye giderseniz gidin, bu iradenin, milletin iradesinin arkasında olduğunu ifade ediyor."

İç siyasete etki etmek isteyenleri siyaset yapmaya davet eden Kurtulmuş, "İç siyasete etki etmek, hükümeti değiştirmek istiyorsanız gelin siyaset yapın, projelerinizi anlatın, programlarınızı anlatın. Önünüzde sandık var. 2015'te genel seçim var. AK Parti'yi istemiyor musunuz, hodri meydan. Gidin millete, millete kendinizi sevdirin. Milletten oy alın, sandıktan çıkın. İnanın başımızın üzerinde yeriniz var. Gık dersek namerdiz, en ufak bir söz söylersek namerdiz. Ama bunları yapmayacaksınız, 'siyasetin er meydanına girme, orada mücadele etme gücünüz olmayacak, birtakım yan yollarla Türkiye'nin önünü keseceksiniz'. Böyle bir şey olmaz. Türkiye buna müsaade etmez, hiçbir devlet, hiçbir demokratik ülkede bu tür şeyler olmaz" diye konuştu.

- "Yüksek dağların dumanı çok olur"

Kurtulmuş, hiçbir şeyden korkmadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz korkar çekinirsek, birtakım kumpaslarda geri adım atarsak işte o zaman eyvah. Türkiye kendi içine döner, 1980'den önce olduğu gibi birtakım iç çatışma ve çekişmelerle boğuşur. Türkiye ekonomik olarak da siyasi olarak da krize girer, bir sürü krizlerle karşı karşıya kalır. Onun için 'daima ileri' diyoruz. Şahıslar geliyor geçiyor, partiler geliyor geçiyor, iktidarlar geliyor geçiyor. Bu dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamışken, hiçbir faniye kalmıyor. Nice büyük iktidarlar, nice büyük hükümetler geldi geçti. Bizim amacımız bu ülkeyi ileri götürmek, millete karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek. Bu istikamette giderken çelme takan olacak, yumruk atan olacak, laf söyleyen olacak, hakaret eden olacak, ayaklarımızdan çeken olacak. Her türlü kumpası kuranlar olacak, bugün olduğu gibi yarın da olacak. Şundan hiç ürkmeyiz, 'efendim niye bunlar oluyor' diye. Çekinmeyiz ve korkmayız. Biliriz ki yüksek dağların dumanı çok olur. Türkiye bu istikamette yürüyecek. Türkiye'nin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecek."

Programa, AK Parti Ordu Milletvekilleri İhsan Şener ve Mustafa Hamarat, AK Parti Ünye Belediye Başkan adayı Ahmet Çamyar ile partililer katıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim