• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

NTSO üyeleri, dünyanın en büyük iş makineleri ve ekipmanları fuarına katıldı

NTSO üyeleri, dünyanın en büyük iş makineleri ve ekipmanları fuarına katıldı
Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen, iş makineleri ve ekipmanları üzerine dünyanın en büyüğü olan BAUMA İnşaat Makine ve Malzemeleri Fuarı'na,...

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen, iş makineleri ve ekipmanları üzerine dünyanın en büyüğü olan BAUMA İnşaat Makine ve Malzemeleri Fuarı'na, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) üyesi sektör temsilcileri de katıldı.

Üyelerinden gelen talepler doğrultusunda bir program düzenleyen NTSO, Yönetim Kurulu Üyesi Habil Uluer, Meclis Üyeleri Necdet Civelek, Kamil Arısaman öncülüğünde inşaat, bims imalatı ve makine imalatı sektörlerinden 19 kişilik bir heyet ile bu fuara katılım sağladı.

Bu yıl 31.'si düzenlenen ve 3 yılda bir Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleşen Bauma İnşaat Makine ve Malzemeleri Fuarı, 2013 yılında 420 binden fazla ziyaretçi, 3 bin 256 katılımcıyla, 555 bin metrekarelik sergi alanında gerçekleştirilen, dünyanın en büyük ve en çok etki bırakan sektör fuarı. Uluslararası basının da büyük ilgi gösterdiği Bauma Fuarı, başka hiçbir ticari olayın ses getirmediği kadar, dünya çapında, yankı uyandırıyor.

Fuar katılımının yanı sıra NTSO heyeti, Münih Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, burada yer alan firmaların çalışma sistemleri, mesleki eğitim sistemi hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret esnasında ikili iş görüşmeleri fırsatı da yakalayan heyet, yeni teknolojiler ve sektörleri ile alakalı yeni gelişmeleri görme imkanına kavuştu.

Fuar ziyareti ve iş gezisi hakkında açıklama yapan NTSO Yönetim Kurulu Üyesi Habil Uluer, "Bugün şehrimizin en fazla istihdam sağlayan sektörü bims imalatı ve inşaattır. Biz bu sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz ile birlikte dünyanın en büyük fuarına katıldık. Her bir katılımcımız yeni gelişmeler, gelecekte kullanılacak iş makineleri hakkında bilgi sahibi oldu. Bu sayede ilimiz içerisinde ki yerleşik firmalarımız rakiplerinin gerisinde kalmayarak yeni teknikleri ilimize kazandırabileceklerdir. Böylece sektörünün büyüyerek devam etmesini sağlayarak hem ülke ekonomisine katkı yapacak, hem de ilin gelişmişlik seviyesini artıracaklarından eminim. Tabi ki bu sayede ilimiz istihdam potansiyeli de artacaktır. Oda olarak en büyük amaçlarımızdan birisi de zaten budur. Üyelerimizin ufuklarını açarak büyümelerini sağlamak, bu sayede ilimiz refah seviyesi ve istihdam potansiyelini artırarak daha mutlu, huzurlu, yaşanabilir bir şehir ortaya çıkartmak istiyoruz. Bunun içinde geleceğin sektörü, ilimizin olmazsa olmazlarından olan bims sektörü ve inşaattır. Bu sektörleri geliştirmek zorundayız. Bizler yapamazsak birileri gelip bu işi bizden önce yapmaya çalışacaktır. O yüzden fuar ziyaretleri sektörün gerisinde kalmamak ve yeniliği yakalamak için önemlidir. Biz Oda olarak bu tarz fuar ziyaretlerimizi hep sürdürmeyi istiyoruz. Yeter ki üyelerimiz hedefleri doğrultusunda katılmak istedikleri fuarları bizimle paylaşsınlar. Her ay çıkan dergimiz içerisinde yer alan bu fuarlar hakkında taleplerini bize iletsinler." dedi.Cihan

NTSO üyeleri, dünyanın en büyük iş makineleri ve ekipmanları fuarına katıldı

NTSO üyeleri, dünyanın en büyük iş makineleri ve ekipmanları fuarına katıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim