• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Nto Başkanı Mehmet Özyurt:

Nto Başkanı Mehmet Özyurt:
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt mesajında, İstiklal Marşının kabulünün 95. yıl dönümünün büyük bir gururla idrak edildiğini belirtti. Özyurt, mesajında, "Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuzun imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığı ve azim ve fedakarlıklarla kurtuluş mücadelemiz için yazmış olduğu İstiklal Marşının kabulünün 95. yıl dönümünü büyük bir gururla idrak etmekteyiz dedi. İstiklal Marşının ülkenin çok zor koşullar içerisinde olduğu ve imkansızlığın İman ile birleştiği bir dönemde yazıldığını hatırlatan Özyurt, "Türk Milleti'nin ruhunu, heyecanını, inancını, kararlılığını ve vatan sevgisini en anlamlı ve vurgulu ifadelerle dile getiren İstiklal Marşımız; aziz milletimizin gönlünde gerçek anlamını bulmuş, önce kurtuluş dönemi sonra Cumhuriyet ile birlikte Türkiye'nin yükselme ruhunu temsil etmiştir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en güzel ifadesi olarak çıkmıştır. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı'nı şair ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken, verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı'nda Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklal Marşımız; tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marş'ımızın 95. Yıldönümünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nü kutlarım. Mehmet Akif Ersoy'un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim