• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Nobel Ödüllü Aziz Sancar İle İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut Bir Araya Geldi

Nobel Ödüllü Aziz Sancar İle İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut Bir Araya Geldi
Akademik işbirliği ve ortak projeler için Amerika'nın Washington Eyaletinde bulunan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Rektörü Prof.

Akademik işbirliği ve ortak projeler için Amerika'nın Washington Eyaletinde bulunan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Nobel Ödülü sahibi Türk bilim adamı Aziz Sancar ile bir araya geldi.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Amerika'nın Washington Eyaleti'nde bulunan, Mary Washington, George Mason, Duke ve North Carolina Üniversiteleri ile görüşmeler yaptı. Üniversitelerle öğrenci değişim ve ortak lisans-lisansüstü programları konusunda işbirliği geliştirmek amacıyla Amerika'da bulunan Rektör Prof. Bulut, Mary Washington Üniversitesi'yle çift diplomalı özel bir program üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Önümüzdeki akademik yılda ortak programın hayata geçeceğini ifade eden Bulut, "İZÜ demek ilim, irfan ve hikmet yolculuğunda "İyi Bir Eğitim Sözü" demektir, bu sözümüzü yerine getirmek için uluslararası bir üniversite olmak için, bu tür işbirliklerine çok önem veriyoruz" dedi.

MÜLTECİ ÇOCUKLAR İÇİN YENİ PROJELER

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Nobel Ödülü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar'ı kendisine ödülü getiren çalışmalarını sürdürdüğü UNC School of Medicine'daki laboratuarını da ziyaret etti. Mütevazi çalışma odasında İZÜ heyetini ağırlayan Kimya Nobel'i sahibi Aziz Sancar bireysel ve kurumsal başarı için en önemli etkenin araştırmacılara sağlanan imkanlar ve oluşturulan ortamlar olduğunu belirtti. Sancar İZÜ heyeti ile yaptığı görüşmede iyi bir eğitim ve araştırma iklimini vurgulayıp, Türkiye'nin sadece Türk öğrencilere değil uluslararası öğrencilere özellikle de Suriyeli sığınmacılara dünya standartlarında eğitim imkânı sağladığını belirtti. Türkiye'nin yakın zamanda bilimsel çalışmalarda önemli mesafe kat ettiğini ifade eden Aziz Sancar, gelecekten umutlu olduğunu söyledi. Aziz Sancar ayrıca, Türkiye'deki bilimsel çalışmaları takip ettiğini ve mülteci çocuklar için yeni projeler geliştirmek istediğini dile getirdi.

'TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRENCİLER İÇİN İLHAM KAYNAĞI'

İZÜ Rektörü Prof. Bulut ise Aziz Sancar'ı bilime katkılarından dolayı tebrik edip kendisinin Türkiye'deki üniversite öğrencileri ve araştırmacılar için ilham kaynağı olduğu belirtti. İZÜ'nün bilimsel araştırmalara yoğun teşviklerini anlatan, kampüslerinde kurulan araştırma merkezleri ve teknoloji transfer ofisi hakkında bilgi veren Prof. Bulut, bu çabalar "Tüm meselemiz Nobel ödülü alacak yeni bilim adamları yetiştirmek" şeklinde özetledi. Aziz Sancar'ın eşi Gwen Sancar ile de görüşen İZÜ heyeti, üniversitenin "eğitimde fırsat eşitliği" ilkesini temel edindiğini, Türkiye'de her kesimden, her gelir seviyesinden öğrenciye eğitim imkânı sunduğunu, tüm öğrenciler için rahat ve güvenli bir ortam sağladığını belirtti.

Nobel Ödüllü Aziz Sancar İle İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut Bir Araya Geldi

Nobel Ödüllü Aziz Sancar İle İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim