• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Nizip Organik Zeytini Ve Zeytinyağı Dünya Pazarlarına Girecek

Nizip Organik Zeytini Ve Zeytinyağı Dünya Pazarlarına Girecek
Organik zeytin üretimini teşvik etmek için kolları sıvayan Nizip Ticaret Odası, yürüttüğün En Doğalından Nizip Organik Zeytini Projesiyle bölgede üretilen...

Organik zeytin üretimini teşvik etmek için kolları sıvayan Nizip Ticaret Odası, yürüttüğün En Doğalından Nizip Organik Zeytini Projesiyle bölgede üretilen zeytin ve zeytinyağının dünya pazarlarında sektörle ilgili aktif rol alması için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt Nizip'in en önemli tarımsal ürünlerinden zeytinin bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, zeytin ve zeytinciliğin gelişmesi, organik zeytin üretiminin teşvik edilmesi ve uluslararası pazarlarda bu ürünlerin hak ettiği yeri bulabilmesi yönünde yürüttükleri çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "En Doğalından Nizip Organik Zeytini Projesi" bölgemizin ihtiyaçları ve sorunları çerçevesinde hazırlanarak İpekyolu Kalkınma Ajansı'na sunulmuş ve 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak 2015 yılı GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı Kapsamında T.C. Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile işbirliği ve eş güdüm içerisinde desteklenmektedir. İlçemiz sanayisi birçok sektörüyle kalkınmakta ve ön plana çıkmaktadır. Bu sektörlerimizden en önemlilerinden biri ise zeytin ve zeytinyağı sektörümüzdür. İlçemizin en önemli değerlerinden olan Nizip zeytini ve zeytininden üretilen Nizip zeytinyağı geçmişten itibaren özellikle bölgemizde tercih edilen bir üründür. Bu nedenle ilçemizde zeytin üretiminin sürekli gelişiminin sağlanması ve sürdürülebilir sistemler ve yapılar kurulması her zaman en önemli amaçlarımız olmuştur" dedi.

ORGANİK ZEYTİN ÜRETİMİNİN TEŞVİK EDİLECEK

Nizip zeytinini ulusal ve hatta uluslararası pazarlara taşımak için, organik zeytin üretiminin teşvik edilmesi ve farkındalık oluşturmak için amaçladıklarını da belirten Özyurt, "Bu kapsamda ayrıca Nizip zeytininin "Organik Zeytin" sertifikası alabilmesi için gerekli danışmanlık hizmetinin alınması ve bakanlıkça belirlenen yönetmelik çerçevesinde gerekli üretim şartlarının oluşturulması hedeflenmektedir. Danışmanlık hizmetinin ardından belgelendirme süreci başlatılacak ve Gıda ve Tarım Bakanlığı'na başvuruları gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

ULUSAL VE ULUSLARARASI FUARLARDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONUŞULACAK

Eğitim yoluyla üreticilerin bilinçlendirilmesinin önemine de değinen Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, yürütülen proje kapsamında gerekli eğitimlerin verildiğine de dikkat çekerek, "Gerek organik zeytin üreticilerinin gerekse henüz organik üretim yapmayan birincil üreticilere Organik Tarım konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Organik zeytin üreticilerinin ulusal bazda örgütlenmelerini sağlamak amacıyla Ulusal Organik Zeytin Üreticileri Platformu oluşturulacak ve bu kapsamda sektör çalıştayları düzenlenecektir. Pazarlama çalışmaları kapsamında pazarlama bilgi sistemi oluşturulacak, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlanacak ve Nizip organik zeytini için tanıtım kitapçığı oluşturulacaktır. Ayrıca projenin görünürlük faaliyetleri kapsamında çeşitli görsel dokümanlar hazırlanacaktır. Projemizin ortakları Nizip Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Nizip Kaymakamlığı, Nizip Zeytin-Antep Fıstığı Üreticileri Birliği Derneği, proje iştirakçileri ise Deniz Tarım Ürünleri Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ve Akfırat Zeytinyağı ve Fıstık İşleme Tesisi olarak belirlenmiştir" şeklinde konuştu.

Nizip Organik Zeytini Ve Zeytinyağı Dünya Pazarlarına Girecek

Nizip Organik Zeytini Ve Zeytinyağı Dünya Pazarlarına Girecek

Nizip Organik Zeytini Ve Zeytinyağı Dünya Pazarlarına Girecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim