• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Nisan Yağışları Çiftçileri Güldürecek

Nisan Yağışları Çiftçileri Güldürecek
Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, çiftçilerin beklediği bereketli yağışların nisan ayında...

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, çiftçilerin beklediği bereketli yağışların nisan ayında etkisini gösterdiğini söyledi.

Bölge geneli hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, geçen hafta mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşandığını söyledi. Hafta sonu etkisini göstermeye başlayan yağışların, yarın da etkili olacağını aktaran Tarınç, sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağını kaydetti. Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, "Geçtiğimiz hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde 26-27 derecelerde seyrederken, hafta sonu Orta Akdeniz üzerinden gelen derin ve yağışlı bir havanın etkisi altına girdik. Cumartesi ve pazar günleri, lodosun arkasına yağışlı sistem bölgelerinde yer yer etkili oldu. Bilecik ilçe bazında İnhisar'da iki günde 30 kilogramlık yağış meydana geldi. Bugün ise bu yağışlı sistem devam edecek, bölge genelinde yer yer orta kuvvetli yağışlar görülebilir. Yarın yağış devam edecek ve haftanın en soğuk günü olacak. Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak, en yüksek sıcaklık 12-13 derece olacak" ifadelerini kullandı.

"ÇARŞAMBA'DAN İTİBAREN YAĞIŞLAR ETKİSİNİ KAYBEDECEK"

Çarşamba gününden itibaren yağışların duracağını ve sıcaklıkların yükseleceğini ifade eden Tarınç, "Çarşamba günü Orta Akdeniz'in serin ve yağışlı havası etkisini kaybedecek. Çarşamba ve perşembe yağış beklentimiz yok, sıcaklıklar hafif şekilde yükselecek. Sıcaklıklar kademeli olarak yeniden artışa geçecek. Cuma günü ise yine sağanak yağış beklentimiz var. Özellikle yarın rüzgar kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette etkisini gösterecek" dedi.

"ÇİFTÇİLERİN BEKLEDİĞİ YAĞMUR, NİSAN AYINDA ETKİLİ OLDU"

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, yağışların çiftçiler açısından olumlu olduğuna dikkat çekerek açıklamasına şöyle devam etti:

"Nisan ayı yağış olarak verimli günler geçiriyoruz. Özellikle hububat açısından çiftçilerimizin istediği yağışları aldık. Zamanında ve verimli 3 günlük periyot geçiriyoruz. Bu yağışları çiftçilerimiz hububat için bekliyordu. Çiftçilerin yüzü güldü, nisan ayı bereketli yağışlarını alıyor ve almaya devam edecek."

Nisan Yağışları Çiftçileri Güldürecek

Nisan Yağışları Çiftçileri Güldürecek

Nisan Yağışları Çiftçileri Güldürecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim