• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Nilüfer Belediyesi Mahpuslara El Uzatıyor

Nilüfer Belediyesi Mahpuslara El Uzatıyor
Nilüfer Belediyesi, Mahsus Mahal Derneği ile imzaladığı protokolle örnek oldu.

Nilüfer Belediyesi, Mahsus Mahal Derneği ile imzaladığı protokolle örnek oldu.

Belediye hizmetlerinin cezaevlerinde kalanlara ulaşmasını ve kurumlar arasında işbirliği yapılmasını hedefleyen işbirliği protokolü törenle imzalandı. Protokolle, mahpusların mahrum kaldıkları alanlarda ihtiyaçlarına cevap verilerek topluma kazandırılmaları hedefleniyor. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek projenin protokolü, Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde Başkan Mustafa Bozbey ve Mahsus Mahal Derneği Başkanı Aytekin Yılmaz arasında imzalandı.

Kurum olarak yıllardır cezaevlerine destek verdiklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, "Yıllardır gerek hükümlülerin gerekse ziyaretçilerinin hayatını kolaylaştıracak projelere imza attık. Bu çalışma, pek çoğumuzun göz ardı ettiği bir konuya el uzatıyor. Özel ihtiyaçları olan mahpuslara, işaret dili bilen, yabancı dil bilen, engel grupları ve ihtiyaçları doğrultusunda uzmanlaşmış, toplumsal cinsiyet eşitliğine hassas personel bulunmamaktadır. Ya da var olan bir personelin bu konuda uzmanlaşmasına yönelik bir çalışma içerisine girilememektedir. Hapishanelerdeki mahpusların sosyalleşmesi, topluma yeniden katılmaları, bütün paydaşların insan gururunu korumak ve geliştirmek için işbirliği içinde çalışmak zorunda olduğu en önemli konulardan biridir. İşte bu proje, yerel yönetimler başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin katılımını en geniş biçimde sağlamaya çalışacaktır" dedi.

Projenin, belediyelerin hapishanelere erişmesini kolaylaştıracağını kaydeden Başkan Bozbey, "Proje, model bir proje olarak Mahsus Mahal Derneği ve Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilecektir. Bu proje çerçevesinde, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan hapishanelerdeki özel ihtiyaçlı mahpusların ihtiyaçları ve meselelerinin çözümüne yönelik çalışmalar yapılacak. Nasıl ki bir belediye, il ve ilçe sınırları içinde bulunan yerel tüm gruplara hizmet sunuyorsa, yerel sınırları içinde bulunan hapishanelerdeki mahpuslara da bu hizmeti yapabilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim