• BIST 10299.54
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 21 °C

Niğde Belediye Meclisi 2016 Yılı Mart Ayı Toplantısını Yaptı

Niğde Belediye Meclisi 2016 Yılı Mart Ayı Toplantısını Yaptı
Niğde Belediye Meclisi, 2016 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısını, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Niğde Belediye Meclisi, 2016 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısını, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Başkanlığında yapılan toplantıda gündemle ilgili 20 madde karara bağlandı.

Mart Ayı Olağan Meclis toplantısında, Atatürk Bulvarı ile Medaş-Fertek Yolu üzerine yürüyüş yolu ve bisiklet parkuru yapılması, Şahinali Mahallesi'ne alışveriş merkezi yapılması ve Kırgızistan'ın Bişkek kenti ile kardeş şehir olması gibi konuları görüşüldü.

2016 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, yoklama ve şubat ayında yapılan toplantının tasvibi ile başladı. Şehir İmar Planında tadilat, talep ve teklifleri ile ilgili komisyonun raporları müzakere edilerek karara bağlandı. Belediye Meclis Toplantısında, Sırali Cami'nin çeşmesinin kullanım hakkının Vakıflar Genel Müdürlüğüne verilmesi kabul edilirken, İl Müftülüğünün cami yerlerinin tahsis edilmesi talebi İmar Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünün Kırbağları Mevkinde tenis kordu ve spor alanı yapmak için arsa talebi, ilgili müdürlüğün 2 yıl içinde projeyi hayata geçirme şartıyla kabul edildi. Atatürk Bulvarı, Medaş-Fertek yolu üzerinde yürüyüş yolu ve bisiklet parkuru yapılmasıyla ilgili maddenin plana işlenmesi kabul edildi. Sabancı Durağı karşısına taksi durağı talebi İmar Komisyonuna havale edilirken, Kırgızistan'ın Bişkek kenti ile Niğde'nin kardeş şehir olması hususunda, meclis üyeleri oybirliği ile gerekli işlemlerin yapılması için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a yetki verdi. Yeni sanayi sitesi ve hal kompleksinin yapılması için İller Bankasından kredi alım talebinin oy birliği ile kabul edildi.

Şahinali Mahallesinde yap-işlet-devret modeli ile alışveriş merkezi yapılması hususu incelenip rapor hazırlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilirken, bir sonraki Belediye Meclis Toplantısının 5 Nisan 2016'da yapılması kararlaştırıldı.

Niğde Belediye Meclisi 2016 Yılı Mart Ayı Toplantısını Yaptı

Niğde Belediye Meclisi 2016 Yılı Mart Ayı Toplantısını Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim