• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Nevşehir’de kutlu doğum aşı dağıtıldı

Nevşehir’de kutlu doğum aşı dağıtıldı
Nevşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğinde Hz. Muhammed (sav)'in dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum...

Nevşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğinde Hz. Muhammed (sav)'in dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kutlu doğum aşı dağıtıldı.

Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe önündeki etkinlikte Nevşehir Belediyesi mehteran ekibi marşlar seslendirdi. Etkinliğin açılışı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konuş yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Peygamber Efendimiz (sav)'in dünyayı şereflendirmelerinin insanlık tarihinin en büyük hadiselerinden biri olduğunu belirtti.

Öztürk, bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasının "Vahdet ve Tevhit" olarak belirlendiğini hatırlattı. Müftülük olarak Yüce Peygamber'in tebliğinin taşıdığı anlam ve önemi anlatma adına doğum yıl dönümü münasebetiyle bir dizi etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Öztürk, bu etkinliklerden birinin de Kutlu Doğum Aşı dağıtımı olduğunu kaydetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, birlik ve beraberliğe ihtiyacın her zamankinden daha fazla ihtiyaç olunduğu bu günlerde, idrak edilen böylesine önemli kutlu doğumun vesile olması temennisi içerisinde olduklarını söyledi. Açıkgöz şöyle konuştu: "Öyle bir rahmet peygamberi ki o cahiliye döneminde cahil insanlardan melekleri bile kıskandıracak insanlar topluluğu meydana getirdi. Bugün Suriye ve Irak'ta cahiliye döneminden daha kötü günlerin yaşandığı, bizim ihtiyacımız olan Peygamberimiz'in sünneti, Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz'in eğitim modelidir. Kutlu doğumu kutladığımız şu günlerde Çanakkale şehitlerimizden farklı olmayan polis ve asker kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu ülke çok güçlü bir ülkedir, terör belasından kısa zamanda kurtulacak. Kardeşliğimize inşallah kimse göz dikemeyecektir."

Vali Mehmet Ceylan da, Peygamber Efendimiz'in örnek hayatının Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında en iyi bir şekilde anlatılacağına inandığını belirterek, "Bizim yaşamımızı şekillendiren onun hayatı, inşallah bugünlerde daha farklı şekilde anlatılmaya çalışılacak. Bu çalışmalar inşallah Hz. Peygamberimizi daha iyi anlayarak, hem ülkemize ve hem de insanlığa ayrı bir katkı sağlayacak. Bir olmaya, diri olmaya çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde öyle inanıyorum ki ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan bu plan bertaraf edilecek ve inşallah her şeyin üstesinden gelinecek güce ve kabiliyete ulaşacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrasında Vali Mehmet Ceylan, Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Müftüsü Yakup Öztürk vatandaşlara kutlu doğum aşı dağıttı. Etkinlik, vatandaşlara gül dağıtımıyla sona erdi.Cihan

Nevşehir’de kutlu doğum aşı dağıtıldı

Nevşehir’de kutlu doğum aşı dağıtıldı

Nevşehir’de kutlu doğum aşı dağıtıldı

Nevşehir’de kutlu doğum aşı dağıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim