• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Nevşehir’de 18 aylık muhtarlık için 14 aday yarışacak

Nevşehir’de 18 aylık muhtarlık için 14 aday yarışacak
Nevşehir Yeni Mahalle'de 4 Haziran tarihinde yapılacak olan muhtarlık seçimine, sadece 18 ay muhtarlık koltuğuna kalacak olmalarına rağmen, 14 aday başvurdu.

Nevşehir Yeni Mahalle'de 4 Haziran tarihinde yapılacak olan muhtarlık seçimine, sadece 18 ay muhtarlık koltuğuna kalacak olmalarına rağmen, 14 aday başvurdu. Nevşehir Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık, aday sayısının, muhtar maaşlarına zam geldikten sonra arttığını söyledi.

Yeni Mahalle Muhtarı Sedat Manga'nın vefatının ardından boşalan muhtarlık koltuğu için 14 kişi muhtar adaylığını açıkladı. Sadece 18 ay muhtar koltuğunda kalınacak olan muhtarlık seçimi 4 Haziran Pazar günü bin 800 seçmenin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Nevşehir Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık, konuya ilgili yaptığı açıklamada, seçimlerde 2'si kadın olmak üzere 14 kişinin yarışacağını söyledi. Bu kadar çok adayın başvurusunu, zamlanan muhtar maaşlarına bağlayan Altınışık, "Mahalle Muhtarımız Sedat Manga'nın vefatından dolayı Nevşehir Seçim Kurulu 4 Haziran tarihinde seçim kararı aldı. Bununla ilgili olarak da yapılacak olan seçimde bin 845 seçmen için 6 sandık kurulacak. Şu anda ikisi kadın olmak üzere 14 tane de aday var. Cumhurbaşkanımız muhtar maaşları ile ilgili açıklama yapmasından sonra bu sayı arttı. Biz zamanında aday ol dediğimizde kimse aday olmuyordu ama şimdi herkes muhtar adayı oluyor. Demek ki muhtarlık iyi bir kurum artık. Biz bununla gurur duyuyoruz" dedi.

Muhtarlık için adaylığını açıklayan Ünal Bilen ise "Biz beş altı arkadaş otururken aday sayısının fazla olduğunu gördük ve bizde aday olalım dedik. Mahallemiz için çalışalım, iyi bir hizmet verelim diye düşündüğümüz için aday oldum. Bizim yerimiz sabit olduğu için mahalle sakinleri bize çok rahat ulaşır. Aday sayısının fazla olması bizi korkutmuyor. Çok oy olan muhtarlığı kazanır" diye konuştu.

Bilboardlardaki sloganlar genel seçimleri hatırlattı

Ayrıca, muhtarlık adaylarının hazırlattığı bilboardlar da mücadelenin ne denli kıran kırana geçtiğinin göstergesi oldu. Bazı bilboardlardaki, "Adaletli oy verirseniz kalkınırsınız', "Kadına şiddete hayır" gibi, toplumun farklı kesimlerine seslenen ve neredeyse genel seçimleri hatırlatan sloganlar dikkat çekti.

Nevşehir’de 18 aylık muhtarlık için 14 aday yarışacak

Nevşehir’de 18 aylık muhtarlık için 14 aday yarışacak

Nevşehir’de 18 aylık muhtarlık için 14 aday yarışacak

Nevşehir’de 18 aylık muhtarlık için 14 aday yarışacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim