• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını törenle uğurladı

NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını törenle uğurladı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi bu yıl ilk mezunlarını verdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi bu yıl ilk mezunlarını verdi.

Törende konuşan NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, ülkemizde sağlıkla ilgili alanlarda mesleki yeterlilik ve yetkinliğe sahip sağlık profesyonellerini yetiştirmeye yönelik çalışmalara değinip bu anlamda fakültelerinin de katkı ve önemine değindi. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e teşekkür ederek konuşmasına devam eden Uysal, "5 yıl önce kurulmuş yeni bir fakülteyiz. Kısa sürede müfredatlarını oluşturmuş, kuramsal ve uygulamaları derslerin eksiksiz gerçekleştirilmesini sağlamış, öğrencilerine hem eğitim hayatı, hem yaşam için rehber olmuş değerli öğretim kadromuza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasına öğrencileri tebrik ederek ve başarılar dileyerek başlayan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de öğrencilere hayat boyu yapacakları işleri severek yapmalarını tavsiye etti. Şeker, "Kaliteyi korumak, kaliteyi artırmak, yeni bilgiye ulaşmak, sağlıklı bir yönetim anlayışı içerisinde vatandaşın kaliteli hizmet almasını sürdürülebilirlik adına yürütmek bizler adına bir görev. Bu görevi bu mezunlarımızla birlikte yürütmüş oluyoruz. Bizim öğrencilerimiz içerisinden olduğu gibi yurtdışından da öğrencilerimiz söz konusu. Yurtdışında da hizmete katkıda bulunmuş olacağız. Bu yarışta bazı meslekler daha çok öne çıkmakta. Öğretmenlik ve sağlık çalışanları ayrı bir yer tutuyor. Birebir insana temas eden, insanın hem fiziki, hem ruhi, hem de insanın kaliteli yaşamını sağlayacak olan eğitim altyapısını sağlamaya yönelik bu meslekler bizim için, ülke için, insanlık için çok önemli. Bu mesleği icrada hepimizin dikkat etmesi gereken bir başlık var: Yaratılmışları yaratandan dolayı sevmek ve bunlara hizmete her daim hazır olmak. Elbette hizmette kusurlar oluyordur o zaman da gönül almayı bilmek önemlidir. Biz hizmetimizi Allah rızası için ve bu işi bir görev olarak yerine getiriyoruz" diye konuştu.

"İlk 10'a giren Hemşirelik Bölümü öğrencileri NEÜ'de istihdam edilecek"

Sağlık hizmetinin memur mantığıyla yapılamayacağını kaydeden Rektör Şeker, bu işin gönüllülük mantığıyla, hizmet eri mantığıyla yapılması gerektiğini kaydetti. Gençlere kendilerini, ailelerini, büyüklerini sevmelerini öğütleyen Şeker, "Rektör Yardımcımız Hemşirelik Bölümü mezunu kardeşlerimize bir ödül verelim dedi. İlk 10'a giren arkadaşlarımızın eğer başka bir düşünceleri yoksa, kendilerini hastanemizde istihdam etmek istiyoruz" diyerek müjdeyi de yeni mezunlarla paylaştı.

Dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildikten sonra tüm öğrencilere başarı belgeleri de verildi. Program kep atma ile sona erdi.

NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını törenle uğurladı

NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını törenle uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim