• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

NEÜ Romanyalı Misafirlerini Ağırlıyor

NEÜ Romanyalı Misafirlerini Ağırlıyor
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nin koordinatörlüğünde 2015 yılında Erasmus+ Gençlik Hareketliliği faaliyeti çerçevesinde AB Bakanlığı Ulusal...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nin koordinatörlüğünde 2015 yılında Erasmus+ Gençlik Hareketliliği faaliyeti çerçevesinde AB Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Gelecek İçin Geçmiş Projesi" geleneksel el sanatları ve girişimcilik konulu proje hayata geçiyor.

NEÜ ev sahipliğinde 18-24 Nisan tarihleri arasında Romanya'dan gelen 10 kişilik heyete Konya tanıtılıyor. Romanya'dan 8 öğrenci, 2 grup lideri, NEÜ'den de Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğdu, grup lideri Uzman Kevser Çınar ve Turizm Fakültesi öğrencilerinin katılımları ile 24 Nisan'a kadar beş gün boyunca konuyla illi çeşitli faaliyetler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca Konya'nın tarihi ve kültürel güzellikleri de çeşitli gezi ve ziyaretlerle Romanyalı gruba tanıtılacak.

Proje kapsamındaki ziyaretlerine başlayan öğrenciler NEÜ Turizm Fakültesini ziyaret etti. Öğrencilere projenin amacı hakkında bilgi veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, "Proje ile hem Anadolu'da hem de ortak ülke Romanya'da kaybolmaya yüz tutan el sanatlarının gençlere tanıtılması amaçlanmaktadır. Ayrıca proje ile gençler arasında kültürlerarası bir farkındalık oluşturulması, internet ortamına bağlı yaşayan gençlerin aktivite çerçevesinde akranlarıyla tanışması, bir el sanatı öğreterek gençlerin gelecekte iş imkânı bulabilmelerine veya boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sağlanması hedeflenmektedir" dedi.

Prof. Dr. Parlakkaya ayrıca, gençlere aktif vatandaşlık ve Avrupa vatandaşlığı fikrini aşılamak, gençler arasında dayanışmayı ve hoşgörüyü geliştirmek, farklı ülkelerdeki gençler arasında karşılıklı anlayışı güçlendirmek ve gençlik alanında Avrupa düzeyinde işbirliğini teşvik etmek gibi hedeflerinin de olduğunu belirtti.

Romanya ve Türkiye'nin pek çok kültürel ortak noktasının olduğunu ifade eden grup lideri Lanra Maria, bu proje ile bu konudaki farkındalığını daha da artırılabileceğini söyledi. 8 kişilik öğrenci grubu adına konuşan Dumne Rucsamdıva da ilk kez Türkiye'de bulunduklarını ve daha sonra da tekrar gelmeyi düşündüklerini ifade etti.

Heyetin ziyareti 24 Nisan'da son bulacak.

NEÜ Romanyalı Misafirlerini Ağırlıyor

NEÜ Romanyalı Misafirlerini Ağırlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim