• BIST 9897.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Neşet Ertaş, türküleriyle Yenimahalle'de anıldı

Neşet Ertaş, türküleriyle Yenimahalle'de anıldı
Ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş ölümünün 3. yıldönümünde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde anıldı.

Ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş ölümünün 3. yıldönümünde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde anıldı. 2 bin kişilik salonda Hamoy Halk Müziği Topluluğu'nun verdiği konserde Ertaş'ın türküleri söylendi.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu tarafından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Neşet Ertaş Destanı" konser programına Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Bilal Aslan, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, çok sayıda bürokrat ve hemşehrisi katıldı.

Gecede Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, demokratik kitle örgütlerine ve hemşeri derneklerine verdiği destekler sebebiyle "Sivil Toplumun Abisi" diye anılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

DEVLET SANATÇILIĞI YERİNE NEŞET USTA

Neşet Ertaş'ın sınırların ötesine geçebilen ve herkesin duygularına tercüman olmayı başarabilmiş bir gönül adamı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları kaydetti: "Devlet sanatçılığı unvanı yerine halkın kendisine verdiği Neşet Usta, Neşet Baba unvanını tercih etmiş, halkı ve toprağı ile bağını hiç koparmamış olan ozanımızı saygı ve özlemle anıyorum. Neşet Usta'nın hayatına yakından baktığımızda da o içli türkülerin, acılı bozlakların nasıl doğduğunun ipuçlarını da elde ediyoruz. Yokluk ve yoksulluk ile gurbette geçen hayatında mütevazılığı ve insan sevgisi hepimizin yüreğinde izler bırakıyor. Hepimiz bir gün gideceğiz geriye sadece yaptıklarımız ve iyiliklerimiz kalacak. Büyük usta, zamanın ötesinde bu kubbede hoş bir seda bırakan, ölümün kapısından geçerek Dost'un Bahçasına erişmiştir. Ondan geriye derin manalar içeren türküleri yadigâr kaldı. Karacaoğlan, Yunus Emre, Âşık Veysel gibi bu topraklarda doğmuş, bu topraklara eserleriyle kazınmış ve bu topraklara gömülmüş Neşet Ertaş'ın da sözleri ve sazı binlerce yıl söylenmeye, devam edecektir."

ERTAŞ'I ANMAK YETMEZ, ONU TÜRKÜLERİYLE ANLAMAKTA GEREKİYOR

Federasyon Başkanı Gökçınar da şu ifadeleri kullandı: "Neşet Ertaş Kırşehir'de doğmuş bir sanatçı olmasına rağmen Türkiye genelinde bütün vatandaşlarımızın gönlünde taht kurmuş ve Türk halk müziğine çok önemli eserler katmış değerli bir ozanımızdır. Böylesine önemli bir değeri gelecek nesillere taşımak bizlerin görevidir. Neşet Ertaş'ın türkülerinden öğrenecek daha çok şeyimiz olduğuna inanıyorum. Sadece Neşet Ertaş'ı anmak değil, onu türküleriyle anlamakta gerekiyor. Türkiye'de bir Neşet Ertaş destanı yazılmıştır. Bu destanı sonsuza kadar sürüklemekte bizlerin ve gelecek nesillerimizin elindedir."

Türkülerin hep bir ağızdan söylendiği gece yüzlerde buruk bir tebessümle son buldu.

Neşet Ertaş, türküleriyle Yenimahalle'de anıldı

Neşet Ertaş, türküleriyle Yenimahalle'de anıldı

Neşet Ertaş, türküleriyle Yenimahalle'de anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim